תקשורת ומדיה

עורך סקרי המנדטים של ערוץ 14, שלמה פילבר: "לא יום כיפור של סוקרים"

שלמה פילבר, עורך סקרי המנדטים של ערוץ 14 לא נשאר חייב לביקורת: "כל עכברי הסטטיסטיקה בפיד בטנטרום - תראו ציפור! פילבר ככה, פילבר ככה. אז בואו נמקד אתכם!"
שלמה פילבר (צילום מסך, ערוץ 14)
הסערה סביב סקרי המנדטים ותוצאות הבחירות לכנסת ה-26 ממשיכה לעורר תגובות במערכת הפוליטית והתקשורתית אל סוקרי הערוצים השונים.
מי שעוד בחר להתייחס היום (רביעי) לסוגיה הוא עורך סקרי המנדטים של ערוץ 14, שלמה פילבר, שפרסם בחשבון ה-X שלו שתקף את מכוני המחקר והסוקרים בישראל, בעקבות הפערים בין התחזיות שהציגו לבין תוצאות האמת.
פילבר פתח את דבריו בעקיצה כלפי מבקריו, שהתמקדו בימים האחרונים בדיוק המדגמים: "כל עכברי הסטטיסטיקה בפיד בטנטרום - תראו ציפור! פילבר ככה, פילבר ככה. אז בואו נמקד אתכם!". בהמשך טען כי הדיון הציבורי מתמקד בשאלה הלא נכונה, וכי הבעיה המרכזית רחבה בהרבה מהדיוק של מדגם כזה או אחר.

צילום מסך מתוך רשת X
"במשך ארבע השנים הכי סוערות ודרמטיות של ישראל, כל גופי המחקר הגדולים והמובילים בישראל, פיספסו ב-30% את דגימת בוחרי מפלגת השלטון הגדולה והמובילה במדינה - מפלגת הליכוד", כתב פילבר. מדובר בטענה שהעלה הסוקר, ולא בממצא שאומת באופן עצמאי לגבי כלל מכוני המחקר.
בהמשך הרחיב פילבר את הביקורת וטען כי לטעות המתמשכת בסקרים, לשיטתו, היו השלכות שחורגות בהרבה מהמערכת הפוליטית בישראל. "ועם הטעות הזו הם גררו אחריהם מדינות ומנהיגים בעולם, שרים בכירים, פוליטיקאים, מתמודדים, גופי מחקר בטחוניים ומדיניים, את תעשיית הפיננסים והפרסום, ולמעשה את כל המשק, והחברה הישראלית".
את הציוץ חתם בעקיצה לעמית סגל: "זה לא יום כיפור של סוקרים, זה לא הדיוק במדגם של 14. זו רעידת האדמה על הנדסת התודעה של אזרחי ישראל. על זה הדיון!". בכך ביקש להעביר את מוקד הביקורת מהשאלה איזה סוקר חזה נכון את התוצאות אל שאלת ההשפעה של הסקרים על דעת הקהל.
כידוע, פרשן חדשות 12, הגדיר את האירוע כ"יום כיפור של רוב הסוקרים", ואילו סוקר חדשות 13, שמואל רוזנר, התייחס לפערים והסביר כי התמיכה בליכוד הייתה גבוהה מזו שנחזתה בסקרים, בעוד מפלגות אחרות בגוש נחלשו.
עם השלמת ספירת הקולות בקלפיות, למעט המעטפות הכפולות, הסתמן כי גוש נתניהו זוכה ל-53 מנדטים, גוש איזנקוט ל-48 והמפלגות הערביות ל-19. מדובר בתמונת מצב שבה אף אחד מהגושים אינו מחזיק ברוב של 61 מנדטים הדרוש להקמת ממשלה.
 
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הכי בדוק
    בדוק 10/2026/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה עשה בית ספר לכל הערוצים אלוף
    סגור