דיגיטל וטק
אפל השיקה מכשיר לראשונה בתולדותיה ושברה את החוקים: 2,899 דולר בלבד
אחרי עשרות שנים של התנגדות עיקשת, ענקית הטכנולוגיה השיקה את המחשב הנייד הראשון מתוצרתה שמציע מסך מגע מלא. המחשב החדש מצויד בפאנל OLED מתקדם והוא מציע בהירות גבוהה יותר, זוויות צפייה רחבות וצבעים מדויקים
ענקית הטכנולוגיה אפל, ממשיכה לבסס את מעמדה כיצרנית הדיגיטל הבלתי מעורערת של הדור הנוכחי. אחרי עשרות שנים של התנגדות עיקשת וטענות כי מסכי מגע אינם מתאימים למחשבים ניידים, אפל שוברת את הכללים של עצמה.
החברה השיקה היום (רביעי) את ה-MacBook Pro with ProLED XDR Display - המחשב הנייד הראשון מתוצרתה שמציע מסך מגע מלא. "בפעם הראשונה אי פעם, אנחנו מביאים את המגע למק", הכריז המנכ"ל החדש ג'ון טרנוס באירוע בלוס אנג'לס. המהלך מסמן פניית פרסה חדה עבור אפל, שבכיריה טענו בעבר כי שימוש במגע על גבי לפטופ מעייף את המשתמש.
המחשב החדש מצויד בפאנל OLED מתקדם, המציע בהירות גבוהה יותר, זוויות צפייה רחבות וצבעים מדויקים. המשתמשים יוכלו לגלול, להחליק ולערוך תמונות וסרטונים ישירות על גבי המסך. על אף המגע, המחשב ימשיך להריץ את מערכת ההפעלה המוכרת macOS (ולא גרסת iPadOS או iOS). בנוסף, המכשיר מגיע עם שבבי הדור הבא M5 Pro ו-M5 Max, משקל קל יותר מהדגמים הקודמים, וקריצה נוסטלגית בעיצוב: סמל התפוח המואר חזר לגב המכסה.
השדרוגים הללו מגיעים עם תג מחיר כבד במיוחד. המחשב יגיע לחנויות ב-6 בנובמבר, כאשר מחירי ההשקה בארה"ב גבוהים במיוחד. דגם 14 אינץ' יימכר החל מ-2,899 דולר, בעוד שדגם 16 אינץ' יימכר החל מ-3,399 דולר. מדובר בהתייקרות חדה לעומת הדור הנוכחי, שמשתלבת במגמת עליות המחירים הכללית של אפל (ביניהן גם דגמי ה-iMac, ה-MacBook Pro עם M6, וה-iPad mini שמחירו עלה ל-699 דולר).
השקת המחשב מתרחשת בתקופה מאתגרת לתעשייה כולה: שוק המחשבים האישיים מצוי בשפל עם ירידה צפויה של כ-11% במשלוחים, בין היתר עקב מחסור עולמי בשבבי זיכרון שהוסטו לטובת תשתיות בינה מלאכותית (AI) וייקרו את עלויות הייצור.
ההשקה הנוכחית, לצד ההכרזה האחרונה על האייפון המתקפל "iPhone Duo" והרמקול החכם "HomeView" - ממחישה את קצב ההתחדשות המהיר של אפל תחת טרנוס. עבור יוצרי תוכן ואנשי מקצוע, המגע במק הוא הגשמת חלום; עבור הכיס - מדובר בהוצאה לא מבוטלת בכלל.
עוד ב-
כזכור, יבואנית אפל בישראל, איי דיגיטל (iDigital) צפויה לחטוף מכה קשה לאחר שבית המשפט המחוזי מרכז-לוד אישר ניהול תביעה ייצוגית נגד אייקון, היבואנית הרשמית של אפל בישראל, ונגד חברת הבת שלה, איידיגיטל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



