בארץ

הרב הינוקא מתפוצץ על ההקלטות הלוהטות: "סגרו עליי. מצאתי עצמי לבד"

ההמולה סביב ההקלטות לא נרגעת, והרב הינוקא מעלה גרסה משלו: טוען לעיוות, להסתרת ההקשר וליד מכוונת שמנסה להכתים את שמו
מערכת ice |  17
הרב הינוקא (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
הרב שהתחיל כילד בודד על מטוס, וכיום טס במטוס פרטי, ממשיך כעת להבעיר את הרשתות.
שלמה יהודה בארי, המוכר כ"הינוקא", הפך בתוך זמן קצר מאגדה פנימית בחוגי תורה מצומצמים לשם שמעסיק מדינה שלמה. במשך שנים שמו עבר בשקט בין יודעי דבר, בשנים האחרונות נדחקו אנשים זה לזה בשיעוריו, ורק עכשיו, כשהקול שלו פותח מופעי ענק בחוצות העולם ומסתנן לפלייליסטים המיינסטרימיים ביותר בישראל, מתברר שהסיפור הזה הרבה יותר נפיץ מרב שעושה שיעורים ונותן ברכות.
מצד אחד, מדובר בדמות שמצליחה לשלב פסנתר, כינור, אורגן, תקרת כוכבים מדומה ואווירת ניו-אייג' רוחנית בתוך חדר צמוד לבית כנסת בראשון לציון, ולמשוך לשם יהודים מכל צבעי הקשת – חסידים, ליטאים, מסורתיים, חילונים, שורדי שבי, בעלי תשובה ומי שפשוט מחפשים נחמה. ברקע מתנגנת מוזיקה שקטה שהוא עצמו יוצר, כזאת שמוגדרת אצלו לא כאמנות לשם אמנות, אלא ככלי להתבוננות רוחנית ולחיבור לבורא. בשטח, מי שמחכה בחוץ מחפש בעיקר דבר אחד: שיסתכל עליו רגע, שידבר איתו, שירשום לו ברכה, אולי שיגע לו קצת בגורל.
מצד שני, מעל אותה הילת קודש מרחפת עננה כבדה של חשדנות, כסף, הקלטות ישנות ומאבקי כוח. בערוץ 13 נחשפו קטעי אודיו מתקופה מוקדמת בחייו, שבהם הוא נשמע מדבר בהתלהבות על עושר עצום, השפעה על הסובבים ודיבור חריף על חילונים ועל בעלי ממון. מבקריו מציירים אותו כמי שתמיד סימן לעצמו פסגה של כוח ושליטה, ואילו הוא מציג סיפור אחר לגמרי: צעיר שנמחץ בין רבנים מתנגדים, נגידים חשדנים ותלמידים סובלים, וביקש הון כדי להיות חופשי מהם, לא כדי להישען עליהם.
בראיון נרחב שהעניק בסוף השבוע לאתר ynet הוא התייחס להקלטות הלוהטות שנחשפו, ובאופן כללי, ניסה לשוות לעצמו מעמד קורבן. "אצלי זה כל הזמן מבחן. עד היום, אפילו על הבמה שאני יושב בה, אתה כל הזמן רואה עדיין ששואלים שאלות. זה לא בשביל לדעת באמת את התשובה; זה מתוך קנאה, לנסות לחפש". אמר. 
בראיון בynet הוא הוסיף והתייחס להקלטות: "סגרו עליי ומצאתי את עצמי לבד, וזה שוב מחזיר אותי למצוקה, לבדידות. אמרתי לתלמידים, תתפללו שהשם ייתן לי עשירות, כדי שיהיו לי כלים, שאוכל לעשות את הדברים לבד, שלא אהיה תלוי בעשירים. אמרתי, אם יהיה לי כסף, אז אני אמשול על אותם רבנים וצדיקים".
מאחורי הדמות עומד סיפור אישי כמעט הוליוודי בעוצמתו. הוא גדל בבית מסורתי תימני, לא בבית חרדי סגור. אביו הסתבך כלכלית לאחר שחתם כערב להלוואה שלא הוחזרה, המשפחה התפרקה לנדודים, והוא מצא את עצמו כנער שכל עולמו נשען על סבתא, מטוס, ושנים של בדידות שקטה. כבר בגיל צעיר זוהה כילד עם זיכרון נדיר ויכולת למידה עצמאית, אבל יחד עם זה – מציאות של חוסר חיבוק, חוסר יציבות, וחיים שבהם אף אחד כמעט לא שמע את הכאב שלו באמת.
משם, כמעט בדרך נס, נבנתה האגדה: שילוב בין סגנון למדני ליטאי, עולמות ספרדיים של הלכה ומנגינות חסידיות. סביבו – קהל שמספר על תפניות מפתיעות בחיים אחרי תפילה, ברכה או עצה. 
הרב הינוקא הוסיף ואמר: "אני בכלל לא כזה גדול מבחינת פרנסה כמו שכולם חושבים. מה שיש לי היום, זה חמי הביא לי. את הדירה לא קניתי מממון של ציבור, חמי שילם מס כדת וכדין". עם זאת יש לציין שעל פי הפרסומים יש ברשותו מספר דירות. 
ולמרות כל המילים, השיעורים, הסרטונים, השירים והכינויים, נשארת תחושה אחת ברורה: הינוקא הוא עדיין חידה. עבור חלק, הוא ילד פצוע שהפך למנהיג רוחני חד-פעמי. בעיני אחרים, הוא תופעת רשת עטופה במנגנון כסף ואג'נדה לא מוסברת עד הסוף. בין הניסים בטיקטוק להקלטות החמוצות בחדשות, בין הפסנתר בחדר החשוך לתור שלא נגמר בחוץ, השאלה האמיתית עדיין פתוחה: האם מדובר בצדיק דור חדש או בסיפור מסחרר שיום אחד יתפוצץ לכולנו בפרצוף?
תגובות לכתבה(17):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    מדובר בצדיק עצום, ש"רבנים" מקנאים בו
    דודי 12/2025/01
    הגב לתגובה זו
    0 2
    יהודי צדיק, אוהב ישראל, עוזר ומסייע ליהודים בצרתם, משפיע מזמנו ומרצו רק לתת ולהשפיע לשמוע את הכאב של הבאים, לעודד, להתפלל, והראות את ישועת ה' בעולם
    סגור
  • 8.
    שקרן גדול להיזהר ממנו
    יוסי 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    2 3
    שקרן רשע טמא מטמא
    סגור
  • אתה לא מכיר אותו, איך אתה יכול לומר כך.......רשע (ל"ת)
    דודי 12/2025/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    אהבת ישראל
    אוהב 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    2 1
    אף אחד לא יודע מעלתם של תלמידי חכמים ומנהגיהם, השמרו מלשון הרע.. שלא תיפלו לקורח ועדתו
    סגור
  • 6.
    בטח דתי לאומי, חח? (ל"ת)
    ליטאי 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 5.
    הכל מקנאה
    דני 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    2 1
    המושג של עשירות דקדושה זה מושג שאינו קשור למטרות עצמיות. זה הכל לקודש.
    סגור
  • 4.
    שי צוברי (ל"ת)
    יונק הכסף 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    2 3
    סגור
  • ש"י = שלמה + יהודה (ל"ת)
    דודי 12/2025/01
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • תפסיקו עם השקרים
    דוד 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    0 2
    הוא אף פעם לא היה שי, זה היה כינוי שלו מר''ת שלמה יהודה . גם בכתבים הישנים שלו הוא היה רושם את עצמו ש''י, עם גרשיים, אז כך גם היו מכנים אותו (בילדותו)
    סגור
  • 3.
    מגיב
    הרצ 11/2025/29
    הגב לתגובה זו
    2 6
    רב חרטה ...וקומבינות
    סגור
  • 2.
    דתות העסק הטוב ביותר בעולם .
    בונדי 11/2025/29
    הגב לתגובה זו
    4 5
    מכונת הלבנת כספים בחסות החוק. מלחמה על מליארדים.
    סגור
  • 1.
    די
    מרים 11/2025/29
    הגב לתגובה זו
    4 4
    תניחו לו מטומטמים!! האיש תלמיד חכם וזה כשלעצמו מחייב כבוד רב ויראה ! בושה מה שעושים לו.הוא צדיק למדן יודע את כל התורה בעפ. גאון .נקודה.ותעזבו מיד אותו בשקט !
    סגור
  • מרים, ינוקא זה אחד שנולד שיודע הכל. אמנון יצחק הסביר (ל"ת)
    נתן הראל 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • אמנון לא הסביר
    דוד 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    1 1
    אמנון השתמש באותה הדיבה של הטלוויזיה.
    סגור
  • אני לא מבין איפה החקירה של הרב אמנון יצחק
    דודי 12/2025/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לקח הכל מהתקשורת ודיבר........חבל
    סגור
  • הוא תלמיד חכם כמו שאני איינשטיין
    פפ 11/2025/30
    הגב לתגובה זו
    1 3
    עוד נוכל שמנצל תמימים עם חרטוטים שהוא בעצמו לא מבין. תביא לי ספר שכתב, חידושי תורה, פסיקות, ביאורי סוגיות. נכון כלום
    סגור
  • מה שהוא יודע ברווראס אתה לא יודע בקדימה.... (ל"ת)
    דודי 12/2025/01
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור