בארץ

תחזית מזג האוויר: מערכת קרה במיוחד תשטוף את ישראל בימים הבאים

מי שקיווה לאביב יתאכזב: גשמים עזים, רוחות חזקות וצניחה דרמטית בטמפרטורות ילוו אותנו, עם שלג בחרמון וקור רב. היכונו היטב
מערכת ice | 
סופת ביירון בירושלים (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
מי שחשב שסוף פברואר יביא איתו ניצנים ראשונים של אביב ופרידה מהמעילים הכבדים, עומד להתבדות ובגדול. המערכת החורפית הנוכחית מוכיחה שהחורף הישראלי עוד לא אמר את המילה האחרונה, והוא חוזר אלינו בשיא העוצמה עם תפריט מלא של גשמים, רוחות וצניחה חדה בטמפרטורות שתלווה אותנו לאורך כל סוף השבוע הקרוב.
השינוי מתחיל כבר היום, יום רביעי, עם שמיים מעוננים חלקית וגשמים מקומיים בצפון הארץ. למרות שהטמפרטורות בצהריים עוד נראות רגילות לעונה, מדובר בשקט שלפני הסערה הקרה. במהלך הלילה הגשם צפוי להתחזק ולהתפשט גם למישור החוף, כשהוא יורד לסירוגין ומאותת על הבאות.
מחר, יום חמישי, המגמה מתחזקת. אנחנו צפויים ליום מעונן וגשום מצפון הארץ ועד למרכזה, כאשר גם תושבי צפון הנגב עשויים לפגוש בטפטופים מקומיים. בחרמון, כמתבקש במערכת כזו, ירד שלג, והרוחות המערביות הערות שיינשבו יהפכו את האוויר לקר משמעותית מהרגיל. למרות שבשעות הצהריים הגשם במרכז צפוי להתמעט מעט, הקור יישאר איתנו ורק ילך ויחריף.
לקראת סוף השבוע, הטמפרטורות ימשיכו לצלול מתחת לממוצע העונתי. ביום שישי נרגיש היטב את הצינה, כששאריות של גשם קל עוד ילוו אותנו בדרום עד שעות הצהריים. השיא יגיע בשבת הקרובה - יום שיהיה מעונן חלקית אך קר מאוד, כזה שדורש התכרבלות רצינית בבית. בערים רבות ברחבי הארץ ימדדו הלילה טמפרטורות חד-ספרתיות: בירושלים ובצפת צפויות 8-7 מעלות בלבד, במצפה רמון 8 מעלות, ואפילו בתל אביב ובחיפה המדחום יראה 12-11 מעלות "בלבד". נראה שהתחפושות של פורים יצטרכו השנה שכבת הגנה תרמית רצינית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה