בארץ

אשתו של בן גביר על התפקיד הבא שלו: "הוא ראוי"

רגע לפני הדיון המכריע בעתירות להדחת השר לביטחון לאומי, רעייתו אילה בן גביר מתייצבת לראיון סוער שמבמהלכו סיפקה מיספר כותרות מעניינות, איזה תפקיד הוא יכול למלא לטענתה? "הוא באמת מסוגל" | כל הפרטים

מערכת ice | 
אילה בן גביר (צילום אוליבייה פיטוסי פלאש 90)
הבוקר (רביעי) צפוי להתקיים בבית המשפט העליון דיון דרמטי בעתירות המבקשות לפסול את השר איתמר בן גביר מתפקידו ולחייב את ראש הממשלה לפטרו. לקראת הדיון, התראיינה רעייתו של השר, אילה בן גביר, לתוכניתם של גדעון אוקו ועמיחי אתאלי ב-103fm, ולא חסכה בכותרות.
"זה פחות דיון דרמטי ויותר דיון מטורלל", אמרה בן גביר בפתח דבריה והוסיפה: "אין סמכות לבג"ץ לפטר שר שנבחר במדינה דמוקרטית. הוא נבחר כשר ימני, הוא עובד כשר ימני והוא מצליח כשר ימני – וזה בעצם כתב האישום נגדו".
במהלך הריאיון נשאלה בן גביר על השאיפות הפוליטיות של בעלה ועל התפקיד אליו הוא לוטש עיניים בממשלה הבאה. לשיטתה, היכולות של השר אינן מוגבלות למשרד הנוכחי לביטחון לאומי. "הוא יכול להיות הכל, כי לכל מקום שהוא יגיע הוא ישנה", הסבירה אילה בן גביר והוסיפה בביטחון: "אכפת לו, הוא רוצה לעשות יותר טוב והוא באמת מסוגל".
רגע השיא של הריאיון נרשם כאשר נשאלה בן גביר האם בכוונתו של בעלה להתמודד בעתיד על הנהגת המדינה. בתחילה ביקשה להבהיר את הנאמנות לקואליציה הנוכחית: "עכשיו הוא עוד צעיר, וביבי הוא ראש ממשלה טוב. אנחנו עכשיו עם ביבי לחלוטין". עם זאת, כאשר נשאלה ישירות האם לדעתה השר ראוי לתפקיד ראש הממשלה ביום מן הימים, השיבה בנחרצות ובמילה אחת: "ראוי".
בין בג"ץ לקלפי הדיון בבית המשפט העליון מגיע בשיאה של מתיחות פוליטית ומשפטית סביב סמכויותיו של השר בן גביר ופעילותו במשרד לביטחון לאומי. ברגעים אלו העיניים נשואות לאולם בית המשפט כדי לראות האם השופטים יקבלו את הטענות לפסילתו או יאמצו את עמדת השר וסביבתו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה