בארץ

חנוך דאום נגד ממשלת ישראל: "לא בקלות אני כותב זאת"

חנוך דאום מתפוצץ: איש התקשורת תוקף את התנהלות הממשלה בגבול הצפון וטוען כי הלוחמים לא מקבלים את הכלים הדרושים. "הגיע הזמן לתהות האם הגיוני לשלוח את הילדים למשימה מסוכנת כזו" | כל הפרטים

מערכת ice | 
חנוך דאום (צילום פייסבוק/חנוך דאום)
הסטנדאפיסט והפובליציסט חנוך דאום ידוע בדרך כלל בטון המפויס וההומוריסטי שלו, אך בסוף השבוע האחרון הוא בחר להשמיע ביקורת חריפה ויוצאת דופן נגד ממשלת ישראל. בפוסט נוקב שפרסם ברשתות החברתיות, תקף דאום את ניהול המערכה הצבאית מול חיזבאללה בגבול לבנון.
דאום הסביר כי הדברים נכתבו לאחר שיחות רבות שקיים עם לוחמים ומפקדים שנמצאים בשטח. "לא בקלות אני כותב זאת ואלוהים עדי שאני עושה זאת אחרי הרבה שיחות עם כאלה שנמצאים בשטח", פתח דאום את דבריו. לדבריו, המצב הנוכחי בלתי נסבל: "הגיע הזמן לתהות האם הלוחמים האהובים שלנו בלבנון מקבלים את הכלים שהם צריכים כדי להגן על עצמם".
הביקורת המרכזית של דאום הופנתה למקבלי ההחלטות, כשהוא טוען כי שיקולים מדיניים פוגעים בביטחון הלוחמים: "האם הגיוני לשלוח את הילדים שלנו למשימה מסוכנת מעבר לגבול, כאשר בגלל בעיות מדיניות הם נלחמים עם יד קשורה מאחורי הגב?".
דבריו של דאום מגיעים על רקע המתיחות הגוברת בצפון, למרות הארכת הפסקת האש על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. בעוד שחיזבאללה ממשיך לתקוף את יישובי קו העימות ואת כוחות צה"ל ואף גורם למות חיילים, בציבור עולות שאלות קשות לגבי המחיר שמשלמים הלוחמים בחזית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה