בארץ
נתניהו מותקף בעקבות ההסכם עם לבנון: "טעות גדולה"
נציגי המדינות חתמו על מזכר הבנות במטרה לסיים את הסכסוך הממושך ולהרחיק את איראן. ראש הממשלה הבהיר כי צה"ל יישאר ברצועת הביטחון, אך במערכת הפוליטית כבר נרשמת התלקחות
נציגי ישראל ולבנון חתמו אמש (שישי) על הסכם מסגרת היסטורי בין שתי המדינות. במטרה המרכזית של מזכר ההבנות, שפרטיו נחשפו לראשונה בחדשות 12, הינה להסיג את ההשפעה האיראנית מלבנון, להוביל לסיום הסכסוך ולהבטיח יחסי שכנות של שלום וביטחון בני קיימא.
הערב (מוצ"ש) הודיע ראש הממשלה על המהלך המדיני הדרמטי והתייחס להישגים הביטחוניים של מזכר ההבנות: "ממשלת לבנון גילתה אומץ רב, זו מכה גדולה לאיראן ולחיזבאללה. הדבר החשוב ביותר הוא שישראל נשארת ברצועת הביטחון בדרום לבנון. זה הישג גדול, ואנחנו מקיימים אותו כל עוד חיזבאללה לא פורק מנשקו, כל עוד נשקפת סכנה למדינת ישראל. ישראל, לבנון וארצות הברית אומרות לאיראן - זה לא עניינכם, אין לכם שום תפקיד בלבנון".
ברקע הצהרתו של נתניהו על חתימת ההסכם עם לבנון, נרשמה ביקורת חריפה כנגד מהלך זה הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה. איתמר בן גביר, השר לביטחון לאומי, הביע את התנגדותו להסכם שנחתם עם לבנון.
"ההסכם עם לבנון הוא טעות גדולה - פניתי כבר הערב לראש הממשלה בבקשה לעשות הצבעה בקבינט ואני נאבק נגד ההסכם במשך שבועות. אכן, אנחנו נשארים ברוב השטח לעת עתה, אבל מדינת לבנון לא תפרק את החיזבאללה מנשקו, חברים בממשלת לבנון שרי חיזבאללה, ואי אפשר לסמוך על לבנון שייקחו לחיזבאללה את הנשק - אדרוש הצבעה בקבינט. רק חיילי צה״ל ישמידו את החיזבאללה - שום גורם אחר לא יעשה את זה עבורנו".

(צילום: itamarbengvir@)
יאיר לפיד, שהקים יחד עם נפתלי בנט את מפלגת "ביחד" לקראת הבחירות הקרובות, הביע ביקורת על ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות אותה החלטה דרמטית. "ההסכם עם לבנון מאפשר את המשך העברות הכספים מאיראן לחיזבאללה, ואינו מגדיר לוח זמנים לפירוק החיזבאללה מנשקו. נתניהו שוב הסכים לנסיגה משטח לבנון בלי לקבל תמורה ובלי להשיג הפרדה בין זירות איראן ולבנון".
עוד ב-

(צילום: yairlapid@)
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



