בארץ

33 שנים אחרי "הקלטת הלוהטת": נתניהו במחווה לדוד לוי ז"ל

למעלה משלושה עשורים אחרי הפרשה שטלטלה את המדינה, הממשלה אישרה את שינוי שמו של כביש 443 לשמו של יריבו הפוליטי הנודע של ראש הממשלה. נתניהו ספד: "מנהיג שפרץ דרך בכוח אמונתו" | כל הפרטים

בנימין נתניהו, דוד לוי ז"ל (צילום shutterstock, ויקיפדיה)
33 שנים אחרי אחת הסערות הפוליטיות הגדולות ביותר בתולדות מדינת ישראל, ראש הממשלה בנימין נתניהו מודיע על מחווה יוצאת דופן ליריבו המר לשעבר, השר המנוח דוד לוי ז"ל.
הממשלה אישרה היום את הצעתם של נתניהו ושרת התחבורה מירי רגב, לקרוא לכביש 443 - מארק המפתח המרכזי המחבר בין ירושלים למרכז הארץ – בשם "דרך הלווים על שם השר דוד לוי ז"ל".
בפוסט שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו, כתב נתניהו: "דוד לוי היה מנהיג שצמח מבית שאן, פרץ דרך בכוח אמונתו וכישרונו, והקדיש את חייו לחיזוק הפריפריה, לצמצום הפערים ולאחדות ישראל. הוא נשא בגאווה את קולם של רבים שחשו שקולם אינו נשמע, וייצג את מדינת ישראל בכבוד ובקומה זקופה מול אומות העולם. מעתה, מאות אלפי ישראלים שייסעו בדרך ההיסטורית הזאת... יישאו עמם גם את שמו ומורשתו".
המחווה הנוכחית מגיעה עשורים ארוכים לאחר "פרשת הקלטת הלוהטת" (כינוי שהעניקה לה העיתונאית יעל דן). בשנת 1993, במהלך מסע הבחירות לראשות הליכוד – בו התמודד נתניהו מול דוד לוי, בני בגין ומשה קצב – טען נתניהו כי גורמים במפלגה מנסים לסחוט אותו באיומים. הפרשה ההיא, לדעת רבים, גרמה בשעתו לדרדור משמעותי בקריירה הפוליטית של לוי.
כזכור, ב-14 בינואר 1993 הופיע נתניהו באופן דרמטי במהדורת "מבט" והכריז כי קיבל איומים מ"אדם אחד, מוקף בחבורה של פושעים לא גדולה". לדבריו, אותם גורמים איימו לחשוף קלטת בה הוא מצולם לכאורה מקיים יחסי מין עם אישה שאיננה אשתו, אם לא יסיר את מועמדותו.
בתשובה לשאלתו של העיתונאי אורי כהן אהרונוב, התוודה נתניהו בשידור חי: "היה לי קשר קצר עם אישה, שהסתיים", והוסיף כי מדובר בעניין אישי בינו לבין אשתו שרה, שאת סליחתה ביקש. נתניהו תקף אז בחריפות ואמר: "מי שנקט בשיטות של ריגול, ציתות ופריצה, אינו ראוי להיות בהנהגה ומקומו בבית הסוהר".
למרות שנתניהו לא נקב בשם מפורש, המערכת הפוליטית כולה סברה כי האשמה מופנית כלפי דוד לוי, שהכחיש את הדברים בתוקף. חקירת המשטרה לא העלתה דבר, ולא נמצאו כל ממצאים המעידים על כך שנתניהו אכן נסחט, או שקלטת כזו בכלל הייתה קיימת במציאות.
בעקבות ההאשמות, לוי דרש התנצלות פומבית, אך נתניהו התנצל בפניו רק כעבור שנתיים. ב-2 ביוני 1993 החליטה פרקליטות המדינה, באישור היועץ המשפטי לממשלה יוסף חריש, לסגור את תיק החקירה מחוסר בסיס ראייתי. בתגובה להחלטה הצהיר אז דוד לוי כי "נתניהו רקם עלילה שפלה".
מבקריו של נתניהו ראו אז בהופעתו הטלוויזיונית, שנעשתה בעידוד יועצו איל ארד עוד לפני שמישהו בכלל ראה את הקלטת, עדות לחוסר יכולת לעמוד במצבי לחץ. בנוסף טענו כי מדובר במהלך פוליטי מבריק שנועד לצבור את אמון המצביעים באמצעות הפגנת כנות יוצאת דופן או עוררות רחמים.
כעת, עשורים ארוכים לאחר הפרשה הטעונה ולמרות שנתניהו כבר התנצל עוד בחייו בפני לוי – מי שהיה יריבו הפוליטי המר במשך שנים - נותרה פתוחה השאלה מהם המניעים האמיתיים שעומדים מאחורי המחווה הזו של ראש הממשלה; סיבה שככל הנראה תישאר כמוסה עמוק בליבו של נתניהו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה