בארץ

איזנקוט נפגש עם לפיד: זה הפתרון הפוליטי

יומיים לאחר פרסום תוצאות האמת, ובשני הגושים מחפשים מוצא מהמבוי הסתום: איזנקוט ולפיד נועדו הערב לתיאום צעדיהם, כשברקע הבהיר יו"ר "ישר" כי בכוונתו לפעול מיידית למימוש הרוב בכנסת
אביגדור ליברמן, יאיר לפיד, גדי איזנקוט ונפתלי בנט (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, חיים גולדברג)
בניסיון להיחלץ מהמבוי הסתום במערכת הפוליטית, נפגשו הערב (שבת) ראש האופוזיציה יאיר לפיד ויו"ר מפלגת "ישר", גדי איזנקוט. לפי איזנקוט, הפגישה התמקדה בניתוח תוצאות הבחירות ובתיאום מהלכים למימוש רצון הבוחר. במקביל לפגישה פרסם איזנקוט הצהרה שבה הציג את תוכניתו להמשך, והדגיש: "רוב אזרחי ישראל, בהפרש של למעלה מחצי מיליון קולות, הצביעו בעד שינוי ונגד ממשלת השבעה באוקטובר וההשתמטות – רוב בקרב כלל הציבור, ובפרט בקרב הציבור הציוני והמשרת".
מחר צפוי לפיד להמשיך בסבב הפגישות ולהיוועד עם יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, שכבר הבהיר מוקדם יותר ברשתות: "אנשי הזדון לא נחים, פנו אליי לכהן כיו"ר הכנסת - אין לי כוונה כזאת".
יו"ר המפלגה השנייה בגודלה הדגיש בהודעתו כי תוצאות הבחירות חד-משמעיות, למרות הניסיונות להטיל בהן ספק. "התחייבתי לאחות את הקרעים בחברה הישראלית ולשים קץ לתרבות השקר שקידם נתניהו", הצהיר, והוסיף כי בכוונתו לממש את הרוב בכנסת ולקדם מיידית הקמת ועדת חקירה ממלכתית.
לדבריו, הקואליציה הבאה תישען על ארבעת העקרונות שהציג לאורך הקמפיין - בראשם הגדרת ישראל כמדינה יהודית, דמוקרטית, ליברלית ושוויונית, לצד הכרה בחמאס כארגון טרור: "על הבסיס הזה בכוונתי לגבש ממשלה ציונית, ממלכתית ורחבה ככל שניתן. כל חבר כנסת שיחתום על עקרונות אלה יוכל להיות שותף".
לבסוף התייחס איזנקוט למחדל 7 באוקטובר ולמלחמה: "אפעל בכל דרך להביא הסכמה לאומית רחבה ככל האפשר על מנת שנוכל להתחיל בתיקון ושיקום. המלחמה נגד אויבינו לא תמה, מטרות המלחמה לא הושגו. עד להקמת הממשלה אתן גיבוי למהלכים צבאיים - רק במידה ויהיו איומים ישירים כנגד ישראל שלא יכולים להמתין עד להשבעת הממשלה".

על פי פרסום של N12, בכירים בגוש השינוי בוחנים אפשרות לקדם חוק לבחירות ישירות לראשות הממשלה - מהלך המכונה "מודל נתניהו 2021", על שם יוזמה דומה שהציע בעבר יו"ר הליכוד במצב של שוויון פוליטי. על פי המתווה הנשקל, המנצח בהצבעה הישירה יוכל להקים ממשלה באופן אוטומטי מבלי להידרש לרוב של 61 חברי כנסת, מה שיאפשר לגוש השינוי להשביע ממשלת מיעוט יציבה ללא הישענות על תמיכת המפלגות הערביות רע"ם והמשותפת, ובמקביל לחמוק מממשלת אחדות עם נתניהו או מסבב בחירות כללי נוסף.
עם זאת, מדובר כעת ברעיון שנמצא בבחינה בלבד ודורש חקיקה ייעודית בכנסת, במקביל למגעים השוטפים שמנהלים ראשי הגוש, ובהם גדי איזנקוט שנפגש לאחרונה עם נפתלי בנט ויאיר לפיד.
כזכור, לאחר חשיפת תוצאות האמת בבחירות, כ-200 מפגינים התאספו ביום חמישי בהרצליה מחוץ לביתו של יו"ר ישר, גדי איזנקוט, וקראו להקמת ממשלה בשותפות יהודית-ערבית. בין הקריאות שנשמעו בהפגנה: "העם החליט - שותפות יהודית וערבית", כאשר מחאות דומות התקיימו גם בירושלים ובחיפה.
הקריאות להקמת ממשלה בשיתוף המפלגות הערביות אינן מגיעות רק מכיוונם של פעילי מחאה אלא ברקע קריאותיו לכל אורך הקמיין של יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן, לשותפות יהודית-ערבית. בריאיון ל-103fm בתחילת החודש הצהיר: "השקפתי היא ששותפות יהודית ערבית היא אפשרית".
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה