תקשורת ומדיה

ינון מגל תובע מאות אלפי ש"ח: "פרסמו תכנים מפריצה איראנית לסלולרי"

הפרסומים הנוגעים לינון מגל על השפעה לכאורה על צופים בוועדה למדרוג, ופרסומים בדה מרקר והעין השביעית מביאים לתביעה על פגיעה בפרטיות. איך הגיעו התכנים למפרסמים לטענת מגל?
מערכת ice |  3
ינון מגל (צילום מסך ערוץ 14)
מגיש הפטריוטים ינון מגל, תובע את עיתון דה מרקר מקבוצת הארץ, אתר העין השביעית, והוועדה הישראלית למדרוג, כשלטענתו הם פרסמו תכנים שלטענתו, מקורם מכשירו האישי שנפרץ על ידי האיראנים. 
בתביעה שהוגשה לבית משפט השלום בתל אביב טוען ינון מגל באמצעות עו"ד עמית חדד ועו"ד ליעד מור יוסף על פגיעה בפרטיותו. 
בלב כתב התביעה עומדת טענה חמורה לפיה כל הנתבעים הסתמכו על תכנים שהופקו, לטענתו של מגל, מתוך פריצה בלתי חוקית למכשיר הטלפון שלו. על פי התיאור שמופיע במסמכי התביעה, קבוצה איראנית בשם HANDALA הצליחה לחדור למכשירו האישי, ודרכה נחשף מידע רגיש במיוחד – תכתובות אישיות, תמונות פרטיות, קטעי שמע ורשימת אנשי הקשר המלאה שלו.
לטענת מגל, החומרים הללו הגיעו לידי הנתבעים, שעשו בהם שימוש תוך הפרה ברורה של חוק הגנת הפרטיות. לא רק שהמידע דלף, אלא שלפי התביעה, ההאקרים גם השתלטו על ערוץ הטלגרם של מגל, בו עוקבים כ–145,000 איש, והחלו לפרסם דרכו הודעות שקריות בשמו.
ינון מגל דורש כי כל אחד מהנתבעים יחויב לשלם פיצוי בגובה 70,712 שקלים, וזאת בהתאם לסעיף 29א לחוק הגנת הפרטיות, שאינו דורש הוכחת נזק לצורך פיצוי. מעבר לכך, דורש מגל מבית המשפט להוציא צו האוסר שימוש נוסף בחומרים שהודלפו, ולחייב את הנתבעים להשמיד כל עותק שלהם.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    הרגע שאנרכיסט , ועבריין מין מבקש סעד מבית המשפט. תענו (ל"ת)
    לייבוביץ 07/2025/24
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 2.
    ירון מגל הטלפון שלך מעניין לי את הטוסיק (ל"ת)
    קוקו 07/2025/24
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 1.
    היה מפגר ונישאר כזה (ל"ת)
    דן 07/2025/23
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור