תקשורת ומדיה

ינון מגל מעורר סערה: "הוא צחק עליי בערוץ 14"

ינון מגל הגיב בלגלוג לדבריה של ח"כ לשעבר רחל עזריה, לאחר שטענה כי היא חוששת מכך שכל אזרחי ישראל יחזרו בתשובה: "היא דתייה, אבל דתייה מתקדמת. היא לא בבונה והיא מכירה את העולם". עזריה לא נשארה אדישה לתגובתו של מגל | כל הפרטים

מערכת ice |  3
ינון מגל (צילום מסך ערוץ 14)
רחל עזריה, אשת ציבור שמנהלת את המיזם "העוגן למשפחות המילואים" ולשעבר חברת כנסת מטעם סיעת "כולנו" בהנהגת משה כחלון, מגישה בימים אלו פודקאסט ברשת הפודקאסטים All In.
במהלך הגשת הפודקאסט, סיפרה חברת הכנסת לשעבר כי שדרן הרדיו ומגיש הטלוויזיה ינון מגל התייחס בלגלוג לדבריה לאחר שטענה כי היא חוששת מכך שכלל אזרחי ישראל יחזרו בתשובה.
"אתמול בערוץ 14, ינון מגל צחק עליי", שיתפה עזריה את צופי ומאזיני הפודקאסט. עזריה הציגה קטע צפייה מתוך תוכנית הטלוויזיה "הפטריוטים", ששודרה אמש (שלישי) בערוץ 14, במהלכו ינון מגל מתייחס לעמדה שהציגה ועמה הוא לא הסכים. 
מגיש הטלוויזיה ביקש ממפיק התוכנית להציג סרטון של רחל עזריה, בו היא מצהירה כי היא חוששת מכך שכלל אזרחי מדינת ישראל יתקרבו לדת ויחזרו בתשובה. "תראה לי רחל עזריה, היא הייתה חברת כנסת. היא דתייה, אבל דתייה מתקדמת. היא לא בבונה והיא מכירה את העולם", אמר מגל בשידור חי.
 
לאחר מכן, הוצג הסרטון המדובר, ובו אמרה עזריה: "אני מפחדת שכולם יחזרו בתשובה. הנה אני אומרת את זה, אני אף פעם לא אומרת את זה. אני מפחדת מזה כי החילונים מגינים עלינו, הנשים הדתיות. כל הזכויות נשים האלה, בלי חילונים - אללה באב אללה מה יעשו לנו". מיד לאחר שידור הסרטון, שהוצג לצופי ערוץ 14, ביצע ינון מגל פרצוף משונה בכדי להביע את אי הסכמתו לדבריה. 
חברת הכנסת לשעבר רחל עזריה, אשר זעמה על האופן בו בחר מגיש ערוץ 14 להגיב לדבריה, לא נשארה אדישה ומיהרה להסביר את טענותיה. עזריה הסבירה כי את בית הדין הרבני מנהלים גברים דתיים וחרדים, אשר מקבלים החלטות הרות גורל בענייני נשים. 
"ילדה שנאנסה על ידי אבא שלה, זו לא סיבה מספיק טובה לכפות גט. אישה שנפגעת על ידי בעלה, זו לא סיבה מספיק טובה. לא אונס, לא פגיעות מיניות, לא אלימת ולא שום דבר", כך היא הסבירה. לאחר מכן, הציגה רחל עזריה את השוני באופי קבלת ההחלטות בין בית הדין הרבני לבתי המשפט בישראל. 
"בבתי המשפט הרגילים שבהם יושבים ביחד, חילונים ודתיים, גברים ונשים ודנים בדברים. שם, הגנו עלינו שאנחנו הנשים לא נצטרך לשבת מאחור באוטובוס, שם הגנו עלינו כשהרבנות קראה למשטרה להוציא אישה מהמקווה כי היא הלכה לטבול בלי בלנית. שם הגנו עלינו ופועלים כדי שאנחנו לא ניפגע מינית, אלו הזכויות שלנו כנשים", טענה חברת הכנסת לשעבר. 
בתום דבריה, פנתה רחל עזריה במסר עוקצני לינון מגל ואמרה: "כששואלים אותי מה אני רוצה שיהיה במדינת ישראל, אני רוצה שיהיה מגוון, כי זה הדבר היחיד שיגן עלינו - הנשים הדתיות ובכלל כל הנשים. אתה יודע מה ינון? מר ינון מגל, אתה היחיד והאחרון במדינה הזאת שיש לך זכות להתבטא בנושאים האלו".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עלא באב אללה
    אוהב ישראל 10/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עלא באב אללה ולא כפי שנכתב, ופירושו: על פתח האלוהים כלומר, רק הוא יוציאנו מהמבוך. ולעצם הענין, לעניות דעתי הוא והיא רואים הדברים באופן לא שלם. כי בבוא עת, והיא תבוא יערה עלינו רוח ממרום והכל יבוא על מקומו בשלום ונשים תהיינה מלוא זכויות ומלוא מעמד ומלוא כבוד. אולי למעלה מן האנשים. ואם יתמהמה חכה לו כי בוא יבוא, לא יאחר.
    סגור
  • 2.
    לא צריך להתרשם
    מיקי 08/2025/21
    הגב לתגובה זו
    0 3
    ינון מגל חי משינאה. האיש חולה כסף ימכור את ילדיו בשביל פרסום וכסף . מכר נשמתו לחרדים לא ציונים מכיוון שמרוויח מזה כסף. מטרידן מין ,ומשתמט ממילואים
    סגור
  • 1.
    מי זאת הרחל הזאת? נראה לי שהיא זקוקה לעזרה. (ל"ת)
    שמעון 08/2025/20
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור