תקשורת ומדיה

אילנה דיין זועמת: "הממשלה משמידה את מה שלא בה לה טוב בעין"

העיתונאית הוותיקה ובוגרת התחנה נאמה במהלך כנס שארגן וועד העובדים של גלי צה"ל נגד הקמת הוועדה המייעצת לסגירתה: "התחנה מקבלת פחות מאשר סבסוד המשתמטים לאומן, רוצים לתפור לתחנה תיק"
דסק תקשורת | 
אילנה דיין (צילום ועד עובדי צהל)
היום נערך בסינמטק בתל אביב כנס חירום להצלת גלי צה"ל, כאשר עובדי התחנה ומאזינים הגיעו כדי לתמוך, זאת בעקבות הקמת הוועדה המייעצת שהוקמה על מנת להביא לסגירת התחנה. הכנס אורגן על ידי ועד העובדים של התחנה. בין הנואמים הבכירים בכנס הייתה בוגרת גלי צה"ל העיתונאית הוותיקה אילנה דיין שהביעה את זעמה על התכנית של הממשלה.
 
בכנס השתתפו בכירי עולם התקשורת בישראל, יו״ר ארגון עובדי צה״ל מאיר בן הרוש, מפקד גלי צה״ל טל לב־רם, יו״ר ההסתדרות במרחב תל אביב אורנה אבידן, שופט בית המשפט העליון לשעבר ונשיא מועצת העיתונות השופט בדימוס חנן מלצר, לצד עיתונאים מכלי תקשורת רבים, עובדות ועובדי התחנה ומוזמנים נוספים.
 
במהלך האירוע נשאו דברים העיתונאיות אילנה דיין וכרמלה מנשה, העיתונאי אמיר איבגי, האלופים (במיל׳) יום־טוב סמיה וגרשון הכהן, יו״ר מועצת העיתונות חיים הר־זהב ואחרים. כלל הדוברים העלו על נס את תרומתה הגדולה של התחנה למדינת ישראל ואת הצורך החיוני בשמירת פעילותה.

יו"ר עובדי צה"ל מאיר בן הרוש, צילום: עובדי צה"ל

דיין פתחה את דבריה ואמרה: "הממשלה מעוניינת להשמיד את כל מה שלא בה לה בטוב בעין. גלי צה"ל על הכוונת לא בגלל האנומליה או האקטואליה ולא בגלל לוח השידורים, אלא רק בגלל העלות התקציבית. התחנה מקבלת פחות מאשר הסבסוד של מסעות המשתמטים לאומן. הוועדה מוקמת כדי לתפור לתחנה תיק".


נשיא מועצת העיתונות חנן מלצר, צילום: וועד עובדי צה"ל

 
יו״ר ארגון עובדי צה״ל, מאיר בן הרוש: ״גלי צה״ל היא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל במשך למעלה מ־70 שנה. בתחנה משרתים עובדות ועובדי צה״ל מהטובים ביותר בתחום התקשורת בישראל. לא נאפשר לאף אחד לסגור את התחנה, ונשתמש בכל הכלים העומדים לרשותנו. התחנה זוכה לאמון ציבורי רחב ולמיליוני מאזינים, שבוחרים פעם אחר פעם להאזין לה – ולא במקרה. זו תחנה שנותנת במה לחיילות ולחיילי צה״ל, לפצועי צה״ל, למשפחות השכולות, והיא חלק בלתי נפרד מהחוסן שלנו כחברה. את הקול שלה – אף אחד לא ישתיק. תודה לכל מי שהגיע היום, היה מרגש מאוד לראות את הקונצנזוס והתמיכה מכל כלי התקשורת במאבק החשוב והצודק שאנו מנהלים״.
מי שעוד לקחו חלק בכנס החירום הם: נשיא מועצת העיתונות, השופט לשעבר חנן מלצר והאלוף במילואים יום טוב סמיה: "הוועדה עשתה בדיקה יסודית והייתה מגוונת בבחירת חבריה. היא המליצה על המשך פעילותה של התחנה כיחידה צבאית, המצב לא השתנה מאז". אמר מלצר שהוסיף כי מועצת העיתונות מתכוונת לעתור לבג"ץ נגד הקמת הוועדה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה