תקשורת ומדיה
מגיש קשת 12 אברי גלעד: ״יכול לקנות כל מה שצריך. מרגיש כמו גביר״
מגיש קשת 12 שיתף בחוויותיו המפתיעות מחופשה בת שבועיים בחו"ל, והסביר מה גרם לו להרגיש כמו גביר ואיזה שיעור חשוב המדינה שלו חייבת ללמוד מהמקום שבו ביקר
אחרי שבועיים מחוץ לישראל, אברי גלעד חזר עם לא מעט תובנות על החיים בארץ לעומת החוויה שלו מעבר לים. במהלך שידור חי בתוכנית "אברי ושרקי" בקשת 12, סיפר המגיש על החופשה שלו, על המחירים הנמוכים שהפתיעו אותו, תחושת הביטחון שחווה וגם על היחס השונה, לדבריו, לקנאביס.
גלעד תיאר בשידור את התחושה שליוותה אותו במהלך השבועיים שבהם שהה בחופשה בתאילנד: "הייתי שם בדיוק שבועיים, היה לי מאוד מאוד מעניין וכיף ונעים ונופש לנפש, והיא נחה מכל האתגרים הקשים האלה".
אחד הדברים המרכזיים שעליהם התעכב היה יוקר המחיה וההשפעה של המחירים על תחושת הרוגע. "כשהכול כל כך זול, משהו בנשמה שלך נח, כי אתה אוכל ארוחה של ארבעה אנשים בשפע, במאה שקל. הקיום שלך רגוע. אתה יכול לקנות כל מה שאתה צריך, אתה פשוט מרגיש כמו גביר".
לדבריו, דווקא המרחק מהארץ גרם לו להבחין עד כמה ההתעסקות בכסף ובמחירים משפיעה על חיי היומיום. "אתה מזהה שמשהו שהוא בנשמה שלך מתוח בגלל כסף בארץ. התחושה שאתה פשוט רגוע עם הכסף שלך, שלא לוחץ, כשאתה באירופה, כשאתה באמריקה, המחירים, כל דבר אתה עושה לך את החשבון, ובתפריט אתה מחשב את המנות פה, תן לי גם את זה וגם את זה, אני אטעם ואחליט".
בהמשך עבר גלעד לדבר על תחושת הביטחון ועל תופעה נוספת שמשכה את תשומת לבו: "כמעט לא רואים משטרה בשום מקום. ועדיין אף אחד לא מעז לגנוב".
כדי להמחיש את הדברים, שיתף בסיפור ששמע במהלך שהותו: "שמעתי ממקומי סיפור על מישהי שגנבה שני מיליון באט מהמעסיק שלה, היא קיבלה ארבעה מאסרי עולם לא חופפים. לך תגנוב, במצב כזה".
גלעד אף סיפר על מקרה אישי שבו השאיר בטעות את הארנק שלו במקום ציבורי, וגילה כי איש לא נגע בו. "שכחתי את הארנק שלי מכורסת עיסוי כזו של שדה תעופה, שמתי את הארנק, אני בדרך כלל מטומטם עליה, בכורסה לידי, שלחתי את הבנות, רצו, הביאו, אף אחד לא נגע בזה. אף אחד לא נגע בזה".
לקראת סיום דבריו התייחס גלעד גם לקנאביס ולפער שלדבריו קיים בין הנוכחות הבולטת של החנויות לבין מה שמתרחש בפועל ברחובות. "בשדה תעופה, הקנאביס חוקי. כל חנות שלישית היא חנות קנאביס. ואין ריח של קנאביס ברחובות, והחנויות רוב הזמן ריקות, ומותר לעשן, אבל זה ברוגע".
עוד ב-
את הדברים חתם במסר שלדעתו יכול להיות רלוונטי גם לישראל: "וזה מודל שבארץ צריך ללמוד, כי בארץ כולם מעשנים בכל מקום".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



