תקשורת ומדיה
איילה חסון על שגעת המיליונים: "חרפת החרפות, זה המון כסף"
הסערה הציבורית והפוליטית סביב כספי הפרישה של יפעת תומר-ירושלמי ממשיכה: אילה חסון לא חסכה ביקורת מהרמטכ"ל אייל זמיר, ותקפה את המערכת שמגוננת על הפצ"רית לשעבר | כל הפרטים
הסערה הציבורית והפוליטית סביב כספי הפרישה של הפרקליטה הצבאית הראשית (הפצ"רית) לשעבר, האלופה (במיל') יפעת תומר-ירושלמי, ממשיכה להסעיר את המערכת.
כזכור, המהומה התלקחה בעקבות החלטת הרמטכ"ל אייל זמיר לאפשר לה לקבל את תנאי הפרישה של פורשי צה"ל בשווי מיליוני שקלים, וזאת למרות שהודחה מהצבא בעקבות מעורבותה בפרשת שדה תימן.
במהלך שידור בתכנית הרדיו "פתחי וזמרי בעם", שיגרה העיתונאית אילה חסון מתקפה חזיתית וחסרת תקדים על התנהלות המערכת. "מתברר שהרמטכ"ל הודיע שהיא הודחה, אבל הדרגה שלה הושארה", אמרה חסון והוסיפה בזעם: "הבוקר מתברר לי ש-90% מהשכר לא נמנע ממנה - לא ממענק הפרישה ולא מהגמלה, שזה המון המון כסף. הגברת עוד משתכרת כאלופה בצה"ל ומקבלת פנסיה כאלופה בצה"ל. זו חרפת החרפות. יש כאן מערכת שלמה שמגוננת עליה ומשכתבת את ההיסטוריה".
חסון הדגישה כי התשלומים הללו מגיעים ישירות מכיסו של משלם המסים, דווקא בזמן שלוחמים בשטח נדרשים לתת דין וחשבון על כל הוצאה. "הכסף חשוב מאוד – הוא על חשבון משלם המיסים פה במדינה שבודקים כל שקל לכל חייל, לכל מילואימניק. מילואימניקים כותבים לי: 'לא נתנו לי'. למה היא מקבלת את כל הכסף הזה?".
בהמשך התייחסה חסון גם לנזק ההסברתי והביטחוני: "היא הדליפה מידע שגוי בתחילתה של חקירה על סמך חשדות שבסוף הופרכו. כל האגדה הזאת ועלילת הדם הזאת גרמה לפגיעה עצומה בביטחון ישראל. היועמ"שית הגרועה בתולדות ישראל לא מטפלת בזה ובית המשפט העליון לא מזדעזע מכך שהיא שיקרה אותו".
עוד ב-
בתגובה לדברים הקשים תהה המגיש יותם זמרי: "איפה האישום נגדה על פגיעה בביטחון המדינה?". חסון המשיכה והעלתה טענות חמורות גם בנוגע למימון הייצוג המשפטי היוקרתי של תומר-ירושלמי: "פניתי לסנגוריה הצבאית לשאול: הרי היא מיוצגת על ידי עורכי דין פרטיים מהשורה הראשונה, ומי מממן את זה? אתם! הביאו לה את עורכי הדין דורי קלגסבלד וז'ק חן, והסנגוריה הצבאית מסרבת לענות כמה ימי מילואים וכמה כסף זה עלה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.שומרי הסף כביכול משתינים עלינו מהמקפצה (ל"ת)אמיר 08/2026/27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.פצריתיאצק 08/2026/27הגב לתגובה זו0 0שוב איילה חסון מתחילה בתקיפות אם אני לא טועה היא זו שפרסמה שבנט קיבל 51 מליון שקל לשיפוץ הביית שהתברר כלא מכון מובהק ולא חושב ששמעו י התנצלות ממנהסגור



