תקשורת ומדיה

שוב מחליף ידיים: שלמה בן-צבי ירכוש מדנקנר את מעריב ב-85 מיליון שקל

ירכוש את העיתון, NRG והמקומונים. כ-400 עובדים ייקלטו אצל בן צבי, שאר 1,500 העובדים צפויים להיות מפוטרים בגל הגדול בתקשורת הישראלית. בית הדפוס ישאר בידי דנקנר שהפסיד כ-300 מיליון שקל בסיבוב על מעריב
בית מעריב (צילום: ביגי) (צילום ביגי)
שנה וחצי לאחר שנרכש על ידי דסק\"ש של נוחי דנקנר, העיתון עובר ידיים שוב. לאחר סדרת פגישות בשבועות האחרונים, שהאחרונה בהן היום בצהריים (יום ו\') , הגיע דנקנר להבנות עם מו\"ל מקור ראשון שלמה בן-צבי, למכירת העיתון. בשבועות הקרובים יקיימו הצדדים בדיקת נאותות שאם תסיים לשביעות רצון הצדדים, יעביר בן-צבי לדנקנר כ-85 מיליון שקלים.
אחר הצהריים דווח לבורסה כי על ההבנות בין הצדדים על פיהן ירכוש בן-צבי את \'מעריב\', אתר NRG, רשת המקומונים \'זמן מעריב\', מגזינים וזיכיונות הקשורים בהם, הוצאת מעריב, זכויות הקניין הרוחני של המוכרת, יתרות לקוחות, מנויים, רישיונות ונכסים ועוד.
בית הדפוס אינו כלול בעסקה, ובמעריב מפתיעים ומצהירים כי \"בכוונת המוכרת להמשיך בשלב זה את פעילות בית הדפוס\". בכל מקרה פעילות העיתון תימשך עד לסגירת העסקה בין הצדדים.
קבוצת דסק\"ש השקיעה בשנה וחצי האחרונות במעריב כ-300 מיליון שקלים, ולא הצליחה לאושש את העיתון. רק ברבעון השני של 2012 הפסיד העיתון כ-240 מיליון שקלים. העיתון נמצא בשבועות האחרונים בסכנת סגירה, ואתמול דיווח מנכ\"ל מעריב טל רז לעובדים כי יקבלו במועד רק שליש מהמשכורות, בתקווה כי את השאר יקבלו עד ראש השנה. לפני כחודש סיים העיתון סבב פיטורים ראשון השנה, במסגרתו עזבו אותו כ-20-30 איש.
מאידך, בן-צבי בונה על מאגר המנויים של מעריב,שכולל כ-80 אלף איש. הוא יציע ל-300-400 איש מעובדי מעריב להצטרף אליו, ואילו השאר צפויים להיות מפוטרים במה שעשוי להיות גל הפיטורים הגדול בהיסטוריה של התקשורת הישראלית. כעת מעסיקה קבוצת מעריב כ-1,800-2,000 עובדים.
לבן-צבי ניסיון עשיר בתקשורת הישראלית. הוא הפעיל בעבר את ערוץ \'תכלת\' עד שהחליט לסגור את פעילותו. בהמשך זכה בזיכיון להפעלת ערוץ מסורת במסגרת הערוצים הייעודיים, אבל ויתר על כתב הזיכיון. בשנים 2006 עד 2007 הפעיל את החינמון \'ישראלי\', שניסגר לאחר שנקלע לסכסוך עם שותפו שלדון אדלסון - סכסוך שמתנהל עד היום בבית המשפט, והוביל גם להקמת \'ישראל היום\' ב-2007. הוא היה גם הבעלים של \'הצפה\' ואיחד את פעילותו בתוך \'מקור ראשון\', שנמצא כיום בקשיים ופיטר לאחרונה עובדים.
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    עלילות הפתן השחור
    מכיר ובקיר 09/2012/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תבדקו איך הקונה החדש קבר את ישראלי,הצפה,אתר האינטרנט,תכלת,ערוץ מורשת,וכן גם את מקור ראשון
    סגור
  • 6.
    בשנה הבאה מעריב יוצע למכירה ב85 שקל כולל מע"מ (ל"ת)
    אסף 09/2012/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    ה"טייקון" אלוף ביחסי ציבור אבל ברגע האמת
    פוליצר 09/2012/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    משליך לכלבים אלפיים עובדים. תתבייש!! אבל אתה אדם בלי בושה אז בטח לא תתבייש, אז יאללה תמשיך הלאה עם הפוזה והיחצנות ועדת החנפנים ותשאיר מאחוריך קרוב לאלפיים מובטלים. חג שמח מר דנקנר, מקווה שתבלה יפה באיזה בית מלון יקר בעולם כדי להרגע, אלפיים המובטלים יאכלו בחג קש וגבבה
    סגור
  • 4.
    היו צריכים להפוך אותו לחינמון כמו ישראל היום (ל"ת)
    אנונימי 09/2012/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    מענין אם כספית ופז מלמד יקבלו את המכתב המתבקש (ל"ת)
    קולולווו 09/2012/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אני ביום ראשון כבר לא אהיה מנוי (ל"ת)
    שלא יבנה על המנויים 09/2012/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    כמה הנוחי אכזרי: מכר את המותג ומאגר המנויים--
    שלומי 09/2012/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    וזרק לזבל את העיתונאים
    סגור