תקשורת ומדיה

כ-150 מעיתונאי רשות השידור מפגינים נגד יאיר לפיד: "יש עתיד לשידור הציבור"

בהפגנה מול משרד האוצר בי-ם, מוחים העיתונאים - בהם יעקב אחימאיר, נגד הקפאת הרפורמה. על הפרק: עתירה לבג"צ. וגם: קריאה לפיזור הנהלת הרשות
יעקב אחימאיר בהפגנת העיתונאים היום (קרדיט: אגודת העיתונאים) (צילום אגודת העיתונאים)
\"הסכמים צריך לכבד\", \"נלחמים על השידור הציבורי\" ו\"יש עתיד לשידור הציבורי\", אלו רק חלק מהשלטים שמונפים והסיסמאות שנקראות בשעה זו (יום ב\') מול משרד שר האוצר בירושלים. במקביל להפגנה, העבודה ברשות השידור הופסקה ב-12:00 עד לשעה 15:00.
המפגינים הם עיתונאי רשות השידור, שמוחים על כוונת שר האוצר יאיר לפיד והשר הממונה על רשות השידור, גלעד ארדן, לסגור לכאורה את רשות השידור. כזכור, השניים החליטו לאחרונה להקפיא את הרפורמה ברשות מה שהוביל גם לתכנית חירום אותה יזם יו\"ר הרשות אמיר גילת.
ההפגנה היא שלב ראשון מתוך מספר פעולות מחאה שיבצעו העיתונאים נגד הקפאת הרפורמה והקולות לסגירת הרשות, והעיתונאים אף מציינים כי בכוונתם לנקוט בצעדים משפטיים.
הפגנת העובדים היום מול משרד שר האוצר בירושלים (צילום: באדיבות אגודת העיתונאים בירושלים)
הפגנת העובדים היום מול משרד שר האוצר בירושלים (צילום: באדיבות אגודת העיתונאים בירושלים)
מי שאחרי על ההפגנה הם ועד עיתונות הפקה בטלוויזיה יחד עם ועד עיתונות הפקה ברדיו תל אביב ו-ועד עיתונות הפקה ברדיו בירושלים, שהחליטו \"מתוך דאגה עמוקה למקום עבודתם ולפרנסתם של העובדים - לצאת ולהפגין במחאה על הרעיון של סגירת רשות השידור\". בין העיתונאים הבולטים שהגיעו להפגנה, ניתן למנות את חתן פרס ישראל ומגיש \'רואים עולם\' יעקב אחימאיר, עורך \'מבט\' אבי מוסקל, כתבת המשפט תמר אלמוג, מנהל מחלקת התעודה בערוץ 1 איתי לנדסברג, הכתב דניאל אופיר, ועוד.
יו\"ר אגודת העיתונאים בירושלים חיקה גנוסר, אמר לעובדים כי \"אנו עדים לתרמית שלטונית\", וזאת משום שב\"משך 6 שנים נוהל משא ומתן עם משרד האוצר על מתווה הרפורמה\". גינוסר הודיע כי בימים הקרובים האגודה תפנה לבג\"צ ולבית הדין לעבודה: \"הוליכו אותנו שולל ולכן נפעל בהליכים משפטיים שיאלצו את הממשלה ליישם את הרפורמה שהיא הפיתרון הנכון להבראת רשות השידור\".
במקביל, האיגוד הארצי של עיתונאי ישראל, שמאגד את אגודות העיתונאים בתל אביב ובירושלים, שלח מכתב לשר התקשורת גלעד ארדן, ובו קריאה להדיח באופן מידי את הנהלת רשות השידור, ובמקביל לפזר את מוסדות הרשות.
במכתב ציין האיגוד, שמעמדו נשחק ב-20 השנים האחרונות, כי \"הרשות לא \'נקלעה\' למשבר, דוחות מבקר המדינה האחרונים ומכתבים חריפים של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, משרד האוצר ונציבות שירות המדינה בנושאים שונים של ניהול והתנהלות, וכן אמירות ברורות של בג\"צ מצביעים כולם על כישלון ניהולי מתמשך ארוך ועמוק\".
תגובות לכתבה(10):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    שירות ציבורי - הגיע הזמן להתקדם, לא?
    תקווה 08/2013/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ממש כמו השידורים בערוץ 1 גם הסיסמאות והשלטים שהם מניפים מתאימים לתקופת קום המדינה מיד לאחר מלחמת השחרור ב 1948. אנחנו כבר לא קולקטיב קיבוצי, אחד למען כולם. חבר'לכים, אתם ישנים כבר 65 שנה. התעוררו!!
    סגור
  • 8.
    אוכלי חינם. 2000 מיותרים כספי ציבור (ל"ת)
    בני 08/2013/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    באיזה חודש כבר יעקוב אחימאיר? בן? בת? (ל"ת)
    עמי 08/2013/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    עתונאי רשות השידור
    אוריאל 08/2013/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צעקתם היא צעקת הקוזק הניגזל .מקבלים שכר של עובדי הנמלים מבלי לעבוד כמעט.רוב העובדים ברשות..הם בטלנים מתוך רצון ועצלות .גם ההנהלה אשמה בכך לא מעט. מעניין ששאר הסקטורים של העובדים ,טכנאים עובדי מינהל ונהגים לא השתתפו בהפגנה .מנכל הרשות וזליג אסרו על ראשי הועדים שלהם ,כי הם חייבים להם את בחירתם המופקרת למנהלים , למחות יחד עם שנואי נפשה של ההנהלה...העיתונאים
    סגור
  • 5.
    להחליף את בן מנחם וזליג הם מקור הרע (ל"ת)
    קומה 3 08/2013/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    רשות השידור
    בלנקו 08/2013/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני צופה לפעמים בערוץ וגם ילדי יש מה לראות שם אבל גם יש הרבה לשפר לא הייתי ממהר לסגור...... לאומת זאת את משרד האותר הייתי סוגר אתמול ופותח מחדש
    סגור
  • 3.
    צודקים! שחטו אותם 6 שנים ואחר כך באים בטענות
    גילי 08/2013/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בסך הכל שווה לזפזפ לשם, אני מוצא שם תוכניות טובות
    סגור
  • השר ארדן והשר לפיד צודקים בהחלטתם על ההקפאה
    מכיר היטב את הרפורמה 08/2013/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הרפורמה שהועדים השיגו תשחוט אותם סופית.זה יקח זמן ממש לא רב .היא לא תביא שום דבר טוב ומרפא לרשות השידור .רק כמה מאות עובדים בכירים וותיקים ילכו הביתה קרוב למועד הפרישה החוקי, עם מאות אלפי שקלים בכיס ועם תנאי פנסיה נדיבים ביותר...העובדים שישראו ,הצעירים יותר ,יתקעו בספינה שתטבע בודאות ולא יהיה כבר מי ואיך להצילם.זה ברור לחלוטין
    סגור
  • 2.
    לנקוט לא לנקות (ל"ת)
    עיתונאי 08/2013/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    בהצלחה לעיתונאים (ל"ת)
    אליהו 08/2013/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור