תקשורת ומדיה

העיתונאי הערבי תוקף את רע"מ: "אסור להיות בשר מבשרה של ממשלה"

הסופר והעיתונאי הערבי ישראלי, עודה בשאראת, תוקף את ההסכם בין מנסור עבאס ללפיד-בנט בכך שיעסוק רק בעניין האזרחי ולא הלאומי ואומר כי כניסה לממשלת השינוי היא אסורה שכן היא מנהלת כיבוש ומצור על הפלסטינים
מערכת ice |  2
מנסור עבאס (צילום אבשלום ששוני פלאש 90)
העיתונאי והסופר הערבי-ישראלי, עודה בשאראת, אומר היום (שני) כי אמנם יש להזיז את נתניהו "שרק עיוור אינו מבחין במסוכנותו", אך אין לשכוח שבנט, ראש הממשלה המיוחד של ממשלת השינוי, הוא מנהיג "מאותו הזן".
בטור דעה שכתב היום באתר "הארץ", כתב בשאראת כי שאלתה כיבוש עדיין נשארה: "הכיבוש מסרב להישאר בשטח C או מסביב לרמאללה, וכעת הוא מאיים על הדמוקרטיה הישראלית הצולעת ואפילו על צאצאיו, מנהיגי מפלגת ימינה".
הדבר בא לידי ביטוי, לדבריו, בכך שכל פעם שיש עימות בין "המתנחלים האלימים" ובין "הערבים שמגינים על הבית" - רוב הציבור היהודי מתייצב לצדם של המתנחלים: "התייצב לבו החם לצד בני עמו הקיצוניים בתיאבונם החולני לכבוש עוד שעל ועוד דונם". אולם עתה, הרוב היהודי רואה כי גם הם יכולים להיחשב כבוגדים, אם הם נגד ממשלת השינוי.
העיתונאי הערבי תוקף את מפלגת "ימינה" בכך שהם עדיין לא רואים בערבים פרטנרים: "רק הצטרפה הרשימה המשותפת לבקשה להחליף את יו"ר הכנסת, וכבר ביקשו ראשי ימינה שלא להחליף אותו. כך הם מביאים על עצמם עוד שבוע של קללות וגידופים. כל זה כדי שלא "יוכתמו" בתמיכת ערבים "לא כשרים" במהלך הזה".
גם הציבור הערבי נמצא בבלבול, לדבריו. מצד אחד יש להזיז את נתניהו ולתמוך בממשלת השינוי, אך מאידך "העומד בראש הממשלה המיוחלת הוא מנהיג מאותו זן, שמהגן הלאומני שלו צמח עץ רעל זה".
אפילו התמונה של מנסור עבאס יחד עם יאיר לפיד ונפתלי בנט לא מבשרת טובות וזאת לאור הדגשתו של בנט כי ההסכם נוגע אך ורק לעניין האזרחי: " ומה על הלאומיות? היא תישאר נחלת היהודים".
בכך חותם העיתונאי עודה בשאראת כי לערבים אסור להיות בשר מבשרה של הממשלה: "שתפקידה בין היתר לנהל כיבוש ומצור על הפלסטינים, בני עמם". אז מה כן? לתמוך בממשלה מבחוץ ומוסיף: "כן להשתלבות בצד המאיר של החברה הישראלית — ואילו את הצד החשוך נשאיר לפנאטים. מקומנו אינו שם".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    "ערבי-ישראלי" - אין דבר כזה , צריך לקרוא להם פלסטיזים.. (ל"ת)
    פלסטיזי 06/2021/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 1.
    למה יא זלמה? צריך גם דתי בממשלה לא?למצעד הבהמות (ל"ת)
    בטח 06/2021/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור