תקשורת ומדיה
עמית סגל: "הייתי מעדיף שתהיה פה ממשלת ימין"
פרשן חברת החדשות מבקר את הממשלה החדשה: "הייתי מעדיף שתהיה פה ממשלת ימין על מלא", חושב שלוי אשכול היה ראש הממשלה הטוב בכל הזמנים, ומדוע נתניהו ירד מהשלטון? עמית סגל יורה על הפוליטיקה בישראל
עמית סגל מסקר במשך שנים את המערכת הפוליטית, אבל גם לו יש דעה על הממשלה החדשה ועל דירוג הפוליטיקאים בעיניו בישראל. בריאיון שערך בסוף השבוע האחרון בידיעות אחרונות אצל דנה ספקטור בעקבות ספרו החדש, חושף פרשן חברת החדשות מדוע התחיל להביע דעות פוליטיות והאם הוא מעריץ את נתניהו.
"אני תמיד רציתי, עוד בתחילת דרכי, להיות העיתונאי הזה שמביא עובדות ולא מביע דעות. אני חושב שכל מי שעסק בעיתונות יעדיף אלף פעם להביא את הסיפור שיטלטל את המדינה, מאשר להביע דעה שתביא אלף לייקים", אומר סגל לגבי מתי התחיל להביע עמדות פוליטיות, ומוסיף כי "אבל החדשות השתנו ויחד איתן אני. ויש מחיר ללהביע את הדעה שלך".
מי הפוליטיקאי הכי טוב במדינה לפי עמית סגל? לדבריו, בפוליטיקה שמתנהלת בחדרי חדרים, של מהלכים - נתניהו במקום הראשון. על ראש הממשלה בנט אומר הפרשן: "בנט הוא ראש ממשלה עם שישה מנדטים, זה הפך אותו מבחינתי לפוליטיקאי־על. שני רק לנתניהו. אז נתניהו, בנט, לפיד, וסער".
סגל גם מביע בריאיון ביקורת על הממשלה החדשה: "בואי נגיד את האמת, זו ממשלת שיתוק. מעבר לזה, זו ממשלה שמתגאה בזה שהיא משותקת. לא ראיתי דבר כזה. אני לא חושב שממשלה עם רע"מ ומרצ היא מושא חלומותיי. אני כן הייתי מעדיף שתהיה פה ממשלת ימין על מלא".
למרות שנתניהו בעיניו הוא הפוליטיקאי הטוב במדינה, ראש הממשלה הטוב בכל הזמנים, לדבריו הוא דווקא לוי אשכול: "הגדולה שלו הייתה שהוא ידע להנהיג בטמפרטורת החדר. אבל אין ספק שביבי הוא סוג של גאון, היו לנו שני גאונים אמיתיים בפוליטיקה, הוא ואהוד ברק. ביבי הוא לא הפופוליסט הטראמפי שהשתקף ברשתות החברתיות. הוא לא כמו בולסונארו וטראמפ ובוריס ג'ונסון. הוא היחיד מביניהם שלא נדבק בקורונה ודאג להביא חיסונים. אני באמת חושב שהדבר הכי גדול שנתניהו עשה בכל שנותיו זה החיסונים האלו. על זה ההיסטוריה תזכור אותו בסוף".
ועל יאיר נתניהו, בנו של יו"ר האופוזיציה, מוסיף סגל כי "אין לי ספק שהוא הוריד את אבא שלו מהשלטון. לא נוח לי לדבר על זה, כי אני כן מזדהה עם יאיר נתניהו עם הרצון להגן על אבא שלו, אבל הוא עלה לאביו בבחירות האלו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.תאמין התחיל לעבוד כי נגמרו 13 השנים השמנות (ל"ת)יגעתה ולא מצאתה 08/2021/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.עמית סגלמיכל 08/2021/30הגב לתגובה זו0 0תגובהעל ראש ממשלה טוב אז אגיב תפסיק להגיב כשאתה לא יודע את הסטורית הפוליטקה בארץ כנאמר מי זה קופץ שם אתה חמוד אבל הרבה אינך יודע אלה רקמה שהיה בתקופת נתניהו ונתניהו לא רואה את העם ממטרסגור
-
1.תהיו חכמים ועם פחות אגו - כמו השמאל, ותשתפו פעולה כמוהםתומר 08/2021/30הגב לתגובה זו0 0אז יהיה עידן חדשסגור


