תקשורת ומדיה

"חיים אתגר היחיד שניצח את גמר האח הגדול"

היום שאחרי גמר האח הגדול מתחיל בנתוני הרייטינג המאכזבים של העונה בכלל ושל אירוע הגמר בפרט, עיתונאי התחום מגיבים על התוצאה: "שפל", "לא עונה שברשת ירצו לזכור"
שירה יום טוב |  12
המתחזים, האח הגדול (צילום מסך קשת 12, יחצ רשת 13)
גמר האח הגדול ששודר אתמול הביא נתוני רייטינג מאכזבים שמסכמים עונת שפל לתוכנית. העונה התחילה אם אירוע השקה מוצלח במיוחד בדיוק באותו השבוע שהושקה העונה החדשה של חתונה ממבט ראשון בקשת 12, שם דווקא רשמה האח הגדול ניצחון בהשוואת פרקי ההשקה עם 22.7% לפרק ההשקה של התוכנית. משם זה רק הלך ודעך, כשממוצע העונה של התוכנית נרשם הבוקר עם 13.3%, הרבה יותר ממאכזב.
כתב וואלה! דוד ורטהיים התייחס לנתוני העונה וכתב, "שפל של 15.4% לגמר האח הגדול של רשת - הנתון הנמוך אי פעם בישראל לגמר בפורמט. לא צפיתי, אבל ממה ששמעתי פה ושם, אולי שווה לומר לו שלום. ממול, חיים אתגר אוכל את רשת בהליכה עם 18.4%".
רז שכניק התייחס גם הוא לנתונים וכתב בטוויטר, "רייטינג ו-1 בספטמבר שמח לכולם: גמר האח הגדול משיג 15.4 אחוז לרשת אבל מפסיד למתחזים של קשת, 18.3. לא עונה שברשת ירצו לזכור".
 
רן בוקר, כתב התרבות והבידור של ynet צייץ הבוקר בטוויטר על העניין והציג נתונים קודמים של התוכנית שמחדדים אפילו יותר את אקורד הסיום הצורם של העונה וכתב, "זה גמר האח הגדול הראשון מאז עליית התוכנית בישראל שמפסיד לתוכנית מולו. אלו הגמרים ששודרו עד כה ברשת, אחרי פיצול ערוץ 2: גמר האח הגדול 2018: 22.3% גמר האח הגדול ויאיפי: 19.7% גמר האח הגדול 2020: 25.2% גמר האח הגדול בעונה של זהבה בן: 20.1%". 
ונתעכב על הנתון האחרון: רק לפני חצי שנה הסתיימה העונה הקודמת של האח הגדול כשהמנצחת הגדולה דאז היא הזמרת זהבה בן, והפערים בין העונות עצומים. 20.1%, זה ממוצע העונה הקודמת כ-7% יותר מהנתון הנוכחי.
 
העובדה המפתיעה עוד יותר היא הניצחון המוחץ של קשת 12 אתמול על רשת 13, כשבקשת 12 לא דורה איזו תוכנית ריאליטי נצפית במיוחד, אלא פרק מתוכנית המתחזים של המגיש חיים אתגר. אמנם נראה שבקשת 12 בחרו בפינצטה, ובצדק, את הפרק שיתמודד מול אירוע הגמר ב"אח", וזה ניכר בפרק עצמו כשאתגר לראשונה מבצע מהלך של התחזות בעצמו כדי לתפוס מתחזה, הפרומואים של קשת 12 עבדו שעות נוספות, אבל בסוף זה עבד. בוקר התייחס גם לניצחון המפתיע הזה וצייץ, "אפשר גם לומר את זה אחרת: חיים אתגר הוא המנחה היחיד מאז ומעולם בישראל שהצליח לנצח את גמר האח הגדול".
תגובות לכתבה(12):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 12.
    עם, לא אם. (ל"ת)
    יודעת עברית 09/2021/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 11.
    יישר כח
    רונן 09/2021/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חיים אתגר- אתה ענק! תודה שאתה מביא כתבות ראויות לצפיה.
    סגור
  • 10.
    האח הגדול - אתגר?
    נועם 09/2021/02
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מוטב שתתעוררו. לא היתה תוכנית עלובה שהגיעה למעמק תהומותיה של תוכנית "האח הגדול". אם להתמודד מול הרפש הזה, מוטב להרכין ראש ולא להתמודד כלל. מגיעות לחיים אתגר מחמא7ת בלא כל קשר לעליבות התוכן וצבר הדמויות של ה"אח הגדול. חיים אתגר - יישר כח !!!
    סגור
  • 9.
    פחוש
    טלטלטל 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אתגר תוכנית מעניינת מועילה ותורמת איך בכלל אתם משווים בין עילגות וטיפשות מטורללת לבין תחקיר שעומלים עליו.האח עם ערמת אנלפבתיים מול אינטליגנציה חחחיח
    סגור
  • 8.
    בלי פוליטיקלי קורקט - תת רמה
    אורנה 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בחירה איומה של משתתפים והמנצח הגדול רדוד מעצבן ופשוט חרפה. עדיף להוריד את הפורמט מללהק בטמטום.
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    זה נבלה וזה טרפה, שתי תוכניות פח אשפה. (ל"ת)
    צפוני 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 6.
    אח גדול
    מדה 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מי צריך את האח הגדולתוכנית מפגרת
    סגור
  • 5.
    תכנית שהיא תת רמה, די עם התכנים השטחיים האלו (ל"ת)
    * 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 4.
    האח הגדול
    אין יותר בושה מהאח 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    2 0
    בושה וחרפה לאח הגדול וחבל שמשהו את זה חודשים הרי מהתחלה קבעו שאורן חזן הוא המנצח אז למה נתנו לנו לצפות למשהו שגם ככה לא היה קורה סתם עשו אבל לתמיר שכל כך היה צריך ומגיע לו לזכות אך באח חושבים אחרת אוהבים אנשים שעושים ומתנהגים רע ולכן ככה ניראת היום החברה שלנו כמה עצוב העיקר לא עוד האח סוף להפקה הזאת
    סגור
  • 3.
    אולי העם קיבל סופסוף שכל?
    דן 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מה התחרות כאן בכלל? בין מפגן הרדידות המטופשת, של תוכניות כלום כי אין כלום, לבין אחד מן האנשים המרתקים במדינה? די, נמאס מתוכניות הריאליטי שמשתלטות עלינו כל ערב, כל הערב. אולי אחרי אמש, ניתן יהיה לפנטז על מהפך.
    סגור
  • 2.
    כי פשוט כל אחד היה מנצח
    צופה (ולא באח) 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    העונה הזאת היתה פח ולצערי כל אחד היה יכול לנצח את זה אני צפיתי בבואו לאכול איתי היה מצחיק
    סגור
  • 1.
    חיים אתגר ניצח מסיבה אחת
    סתם אחד 09/2021/01
    הגב לתגובה זו
    2 1
    אף אחד לא רצה לראות את הביביסט הזה אורן חזן מנצח,בושה שהגענו לשפל שאדם כמו אורן חזן מקבל גב מישראלים
    סגור