תקשורת ומדיה
אמנון לוי חוזר לשד העדתי: "לא יודעים למי מתגזענים?"
השיח שעורר הכתב המדיני של אתר וואלה, ברק רביד, ממשיך לעורר סערה ענקית ברשתות החברתיות. אלא שהפעם מגיב לזה, אחד האנשים היותר מזוהים עם המאבק בגזענות נגד מזרחים, אמנון לוי: "מאמין להם ומזדהה איתם אבל ראבק זה הכלל?"
אחרי שאתמול (שישי) הכתב המדיני של אתר וואלה, ברק רביד, העלה את הנושא של הגזענות נגד אשכנזים בעקבות הצטרפותו של שוער העבר, דודו אוואט, לערוץ הספורט. הרשת סוערת, הפעם הצטרף לשיח בנושא, אחד האנשים היותר מזוהים עם הגזענות נגד מזרחים, אמנון לוי.
לוי כתב בדף הטוויטר שלו: "קורא את תיאור הגזענות שאשכנזים בפיד מתארים שעברו, מאמין להם ומזדהה איתם אבל ראבק זה הכלל? אתם באמת לא רואים את מי הסלילו פה לבתי ספר מקצועיים, את מי שלחו לפריפריה ולמי עד היום אין הזדמנות שווה? אתם לא יודעים למי באמת עדיין מתגזענים?"
כזכור, השיח שהתעורר ברש החל בעקבות כניסתו של דודו אוואט לערוץ הספורט. איתן לשם כתב מאמר בהארץ ובו טען שאוואט הוא משמש כפיהם של רבים שגזענים לאשכנזים.
רביד שיתף את אותו המאמר וכתב: "המאמר הזה של איתן לשם מספר על מה שחוויתי בצורה די טראומתית כילד ושבשנים האחרונות אני סובל ממנו בצורה חריפה עוד יותר. הגזענות כלפי 'אשכנזים' משתוללת בישראל של 2021. לרוב היא עוברת בשקט. בעיקר כי אנחנו מתעלמים ולא יוצאים נגדה בקול רם. הגיע הזמן להפסיק לשתוק".
במהלך השבת, רביד שיתף בטוויטר ציוצים נוספים המחזקים את הטענה שלו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.גזענותניצה 10/2021/03הגב לתגובה זו0 0יש דבר כזהסגור
-
4.מעניין מי המציא את הגזענות. (ל"ת)ישראל ישראלי 10/2021/03הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.מסכים עם ברקאחד 10/2021/03הגב לתגובה זו0 0גם אני חוויתי גזענות כילד וכיום חווהסגור
-
2.ביטול בתי הספר המקצועיים הוא העוול הכי גדולשטות 10/2021/03הגב לתגובה זו0 0לא כולם צריכים ויכולים ללמוד תואר. בתי הספר המקצועיים (שקיימים בכל העולם המערבי) מאפשרים לאנשים לרכוש מקצוע ולהתפרנס לעיתים יותר בכבוד מאשר אנשים שהשלימו בגרות עיונית. מכירים מוסכניק או חשמלאי שחיים בוילה מפוארת ואתם עם התואר השני מהאוניברסיטה גרים עדיין בשכירות? אז בדיוק את המסלול הזה ביטלו להם. הכל בשם התייפייפות הנפש והימנעות מ"הסללה".סגור
-
1.מזרחים גזענים?! מה פתאום! הם מתים על אשכנזים (ל"ת)גיא לפידות 10/2021/02הגב לתגובה זו0 0סגור


