תקשורת ומדיה

האם נדב איל התחנף לרוגל אלפר? "לא הבנת כלום"

פרשן חדשות 13, נדב איל, כתב על רוגל אלפר כי הוא "כותב הטור החשוב ביותר לעיתון הארץ" וחטף אש מינון מגל ויואב לימור: "החנופה שלך כלפי מי שכותב ביקורת על עבודתך היא מביכה", ומה הייתה תגובתו?
מערכת ice |  3
נדב איל ורוגל אלפר (צילום פייסבוק נדב איל ויוסי צבקר)
פרשן חדשות 13, נדב איל, מצא את עצמו תחת מתקפה היום (חמישי) לאחר שהעלה ציוץ על הביקורת של רוגל אלפר נגד המבצע שחשף ראש הממשלה בנט לאסיפת מידע נוסף על הימצאותו של רון ארד, וכינה את כתב הארץ: "כותב הטור החשוב ביותר לעיתון הארץ", וחטף ביקורת מינון מגל ויואב לימור עד שנאלץ להבהיר את עמדתו.
כזכור, אלפר ביקר את המבצע המודיעיני וכתב כי אמנם מציאת עצמותיו של רון ארד הן הישג עיתונאי מעניין ומרגש "אבל הן לא חשובות מספיק במישור הלאומי בשביל לסכן כעת חיי אדם בשבילן או להסתכן בנפילת סוכן מוסד בשבי בעת ניסיון מועד לכישלון למצוא דנ"א של חייל שמת לפני 35 שנה. אני שואל את הקונצנזוס הישראלי: איפה שיקול הדעת?".
בטור נוסף לפני כן, כתב אלפר: "לא תצמח לישראל כל תועלת מאיתור מקום קבורתו של ארד או מלמידת הנסיבות הספציפיות של מותו. לא תצמח לה כל תועלת מדינית מזה, וגם לא אסטרטגית, צבאית, ביטחונית, כלכלית, חברתית או היסטורית. ואפילו לא תצמח לה מזה כל תועלת במישור העקרוני או הערכי. מה הערך? למה ישראל משקיעה כספי ציבור, משאבים, כוח אדם ואנרגיה בחשיפת מידע חדש על "גורלו" של רון ארד? זה בזבוז משווע. האם הערך הוא שישראל לא משאירה את לוחמיה מאחור ותמיד עושה הכל כדי להשיבם לביתם? מה לעשות, רון ארד אכן נותר מאחור. לא נשאר מה לקבור. זו האמת. האם משפחתו זקוקה לטקס הקבורה כדי שתוכל להמשיך בחייה? לא. משפחתו כבר המשיכה בחייה מזמן. במלחמה כמו במלחמה, ובחיים כמו בחיים".
בעקבות דבריו, כתבה אשתו של הנווט הנעדר, תמי ארד, פוסט בפייסבוק ובו כתבה כי למרות דבריו של אלפר "לא סיכנו חיים של לוחמים במבצע האחרון המדובר" וכי "במהלך השנים בהם חיפשו את רון, במבצעים השונים שנעשו, לא נהרגו חיילם או אנשי מוסד".
פרשן ידיעות אחרונות צייץ הבוקר לאחר הפוסט של תמי ארד כי "אני לא מציע לכם לקרוא את התגובה של תמי ארד בגלל ההתגוששות עם כותב הטור החשוב ביותר לעיתון הארץ, ר.אלפר. מציע לקרוא אותה כי היא משרטטת באצילות ישירה את ההיגיון- מדוע בקולקטיב הישראלי מנסים, או לפחות מתיימרים, להחזיר את כולם הביתה".
ינון מגל יצא נגד דבריו של איל שכינה את אלפר ככותב הטור החשוב ביותר לעיתון הארץ: "בוא, עשית מרוגל מה שהוא לא. מדובר בחלאה אלימה ופרובוקטיבית. אבל אין לי שום טענה כלפיו, הוא איש אומלל. טענתי רק לעיתון ולעורכים שהפכו פלטפורמה אידאולוגית לפרובוקציה מגוחכת".
איל הבהיר את דבריו: "לא הבנת את כוונתי. אני לא עושה ממנו כלום. הארץ נותן לו יותר מילים ויותר פושים ויותר נוכחות בהומפייג' שלו מכל כותב טור אחר, ולכן עושה רושם שהוא הכי חשוב להארץ. זו בחירתם".
גם יואב לימור לקח את דבריו של איל לאלפר עם ביקורת: "החנופה שלך כלפי מי שכותב ביקורת על עבודתך היא מביכה. מדובר בטור שמגרד את ההגדרה "תועבה" עמוק עמוק מלמטה", כתב העיתונאי.
הפעם איל הסתפק בציוץ קצר: "לא הבנת כלום", והגולשים הוסיפו הסבר: "תקרא שוב מה נדב כתב ואז תחליט אם להתגרד מלמעלה או מלמטה. חנופה בטח אין שם", כתב אחד מהם.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    אלפר הוא תחתית הביב !!! (ל"ת)
    אסף 10/2021/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אלפר הוא תחתית הביב !!! (ל"ת)
    אסף 10/2021/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מי אפסיים (ל"ת)
    בום בום 10/2021/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור