תקשורת ומדיה

קרן נויבך תוקפת את צה"ל: "מניפולציות, תעמולה מביכה"

ברקע המתיחות בכנסת והחרמת ההצבעות מהצד הקואליציוני המפולג, קרן נויבך מתייחסת לסרטון ההסברה שהוציא דובר צה"ל על הגדלת הרמטכ"ל ותקפה בחריפות: "עוויתות"
מערכת ice |  2
קרן נויבך (צילום מתוך עמוד הפייסבוק של קרן נויבך)
העיתונאית ומגישת תוכנית "סדר יום", קרן נויבך יוצאת במתקפה חריפה על סרטון ההסברה של צה"ל בעניין חוק הגדלת הרמטכ"ל שאמור להסדיר את הגדלת הפנסיות הצבאיות.
נויבך פרסמה ציוץ בחשבונה הפרט, אותו הרחיבה בעמוד של תוכניתה סדר יום, "צה"ל ומערכת הבטחון שוברים שיאים חדשים במאבק למען אישור "הגדלת הרמטכ"ל" בכנסת. אתמול הופץ ע"י צה"ל סרטון, נקרא לו סרטון הסברה, למרות שעם כמות אי הדיוקים ועיוותי המציאות שנעשו בו, ניתן לקרוא לו גם סרטון תעמולה. נו מה, קצת תעמולה לא תזיק?
"מדובר באוסף מניפולציות על האמת שלא מכבדות את צה"ל ובטח לא את חייליו הלוחמים, שלכאורה בעבורם הסרטון הזה נוצר. זה מביך, זה לא ראוי, ותכלס, על זה אתם מוציאים כסף? בין השאר נאמר שם: "המודל החדש הוא פשוט, מידתי והגון, הוא מביא התייעלות והתאמה למגזרים דומים ומתקן את עיוותי העבר".
 
"אז לא, הוא לא. אין אף מגזר שיש בו "הגדלות" שכר בדרך הזו ופנסיית גישור לכל כך הרבה שנים ובטח לא באופן הגורף שבו זה נעשה בצה"ל. האם שר הביטחון בני גנץ עד כדי כך מנותק, שהוא הולך לפרק את הקואליציה על האיוולת הזו?
"מעבר לאי הדיוקים, יש כאן משהו מהותי שבצה"ל ובמערכת הבטחון לא מבינים: ביה"מ דרש מממשלת ישראל לתקן את המצב בו הגדלת הרמטכ"ל ניתנת שלא כחוק. שזה המצב כיום. לשם כך הממשלה מבקשת להעביר את החוק שבגללו מייצר בימים אלו שר הביטחון בני גנץ משבר קואליציוני, לכאורה כה דרמטי.
"איך צה"ל מרשה לעצמו להתערב בנושא פוליטי? שעלול או עשוי, תלוי בנקודת ההשקפה, להפיל כאן ממשלה? למה צה"ל מרשה לעצמו לייצר סרטון שמבקש להשפיע על עמדתם של חברי הכנסת? צה"ל וצמרת מערכת הביטחון עושים הרבה כדי להשיג את המטרות שלהם בתחום התקציבי, כאן, הם הלכו צעד אחד רחוק מידי.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ואחרי זה אומרים בעולם שליהודים יש בצע כסף
    יוני 02/2022/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עצוב לומר אבל זה כל כך נכון חחח כסף כסף ועוד כסף
    סגור
  • 1.
    ניגוד עניינים-שרי בטחון(הווה/עבר) וח"כ היו קציני צה"ל! (ל"ת)
    איתן 02/2022/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור