נדל"ן ותשתיות

העיר המבוקשת במרכז תגדל בכ-38,000 תושבים: אלפי דירות בדרך

הושלם התכנון של הרובע הצפוני בלוד הכולל כ-7,200 יחידות דיור: הותמ"ל אישרה היום את התוכנית המשלימה לרובע הכוללת כ-5,366 יחידות דיור, שטחי מסחר ותעסוקה, מבני ציבור ושטחים פתוחים
מערכת ice |  6
רחובות (צילום shutterstock)
הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל), בראשות הרב נתן אלנתן, אישרה היום (רביעי) את התוכנית המשלימה לרובע הצפוני של לוד (תמל/ 1095 ב'). התוכנית נערכה על ידי מנעד אדריכלים ובניהול חברת אביב.
התוכנית לרובע הצפוני של לוד, ביוזמת משרד הבינוי והשיכון והחברה הכלכלית של לוד, הינה על שטח כולל של כ-4,445 דונם, והיא מייצרת רובע מגורים חדש הכולל כ-7,200 יחידות דיור, שטחי מסחר ותעסוקה, מבני ציבור ושטחים פתוחים, בסמוך לתחנות המטרו העתידיות. 
 
היום, אושרה התוכנית לחלק השני של הרובע הכוללת 5,366 יחידות דיור בבינוי מגוון של בניינים בני 5-9 קומות ובמגדלים בני 12-22 קומות לצד שטחי מסחר ותעסוקה, מבני ציבור ושטחים פתוחים. תוכנית זו משלימה את תוכנית 1095/ א שאושרה בשנת 2023 הכוללת 1,895 יחידות דיור.
בנוסף התוכנית כוללת פיתוח של פארק נחל איילון המשלב את שיקום הנחל, תוך הוספת שבילי אופניים ושיקום מבנים היסטוריים. כמו כן, במסגרת התוכנית נעשתה הסדרה תכנונית של קרקע בשכונות ס''א וס''ח שתאפשר את ההסדרה הקניינית של התושבים המתגוררים בשכונות אלה.
יו"ר מטה התכנון הלאומי ויו"ר הוותמ"ל, הרב נתן אלנתן: "מדובר בתוכנית חשובה במעלה, המביאה בשורה משמעותית לעיר ונחשבת לאחת התכניות המורכבות והמסובכות ביותר לקידום. מדובר בתכנית רחבת היקף המשלבת את כל ההיבטים של התכנון העירוני, החל מתשתיות, הסדרה, פיתוח בסביבת מטרו, דיור ותעסוקה. אני מודה לעיריית לוד, לחברה הכלכלית ולמשרד הבינוי והשיכון על שיתוף הפעולה לקידום תכנית בעלת חשיבות אזורית, שתסייע באופן משמעותי להגדלת היצע הדיור בעיר ותתרום לחיזוק החזון העירוני של לוד כעיר מחוז מרכזית".
מתכננת הוותמ"ל במינהל התכנון, אדר' סיגי בארי: "תוכנית לוד צפון ממחישה את חוזקתה של הותמ"ל להתמודד עם תכניות מורכבות, והיא מהווה השלמה חשובת לתכנון הרובע הצפוני של לוד. התוכנית מצטרפת לתנופת הפיתוח של העיר, כהמשך לתוכניות רבות שאושרו בותמ"ל בשנים האחרונות ועתידה להפוך את אזור התעשייה הצפוני למוקד תעסוקה מתקדם, בזכות הקרבה לקו רכבת קלה, רכבת כבדה בינעירונית ותחנות מטרו. כל אלה צפויים לשנות את פני האזור והעיר בצורה חסרת תקדים".
ראש העיר לוד, עו״ד יאיר רביבו: "זהו יום חשוב לעיר לוד עם אישור תוכנית לוד צפון ב׳. תוכנית מהחשובות והמאתגרות שאושרו אי פעם בישראל ומגיעה לאחר 25 שנים של דיונים בוועדות השונות. לוד צפון ב׳ כוללת מרכיבי תכנון של מגורים, תעשייה, תעסוקה, פנאי ותרבות לצד פינוי בינוי ושטחי ציבור רבים. זאת אבן יסוד חשובה בהתפתחות האדירה של העיר לוד.  זה הזמן לומר תודה לאנשי הוותמ״ל, לגורמי ההנדסה, התכנון והחברה הכלכלית על אישור התוכנית".
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    קונים ומוכרים
    מדינה באבדון 02/2025/01
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ראש איש לשעבר ז"ל מכר את העיר ותושביה בקומבינה עם ממשלת ימין בזמנו והכניס לעיר משתפי"ם מהשטחים תמורת כסף, לצערנו מאז העיר גמורה, עד לפני הקומבינה הזאת חיינו בעיר יהודים וערבים בשותפות ובכבוד. גם כיום הרשות המקומית עובדת על תושבי העיר. כיום אנשים מחוץ לעיר קונים בזכות "הטבות" מדינה ולאחר 5 שנים מוכרים , האמת היא שמכרו ומוכרים את העיר ותושביה ולאף אחד לא באמת איכפת חוץ מכסף וכוח .
    סגור
  • 5.
    כל המקומות מיועדים לחרדים
    פנסיונר 02/2025/01
    הגב לתגובה זו
    1 1
    רק אלה המקומות שקיבלו אישורים ןתקציבים
    סגור
  • 4.
    יש ליהד את לוד ולא לאפשר איכלוס מעורב אשר יהרוס את הכל (ל"ת)
    נדב 01/2025/31
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 3.
    הכל חארטה ברטא !!!
    הרב שמעון הצדיק 01/2025/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כל זה על חשבון המסכנים והעניים ושר מייקרת במליונים מחיר דירה פשוטה לצערנו הרב
    סגור
  • 2.
    עיוות שיווקי זול
    ערן 01/2025/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    למה אתם כותבים "מבוקשת" ?
    סגור
  • 1.
    "העיר המבוקשת במרכז" אוקי
    אמיר 01/2025/29
    הגב לתגובה זו
    9 0
    "העיר המבוקשת במרכז" אוקי. הביקוש הזה מלווה בצרורות ירי מדי ערב כמו ברפי. סכנה לגדל שם ילדים
    סגור