נדל"ן ותשתיות
העיר הפסטורלית בצפון משתדרגת: מרכז עסקים ורכבל חדש
הוועדה המחוזית צפון החליטה להפקיד את התוכנית להקמת מרכז עסקים חדש בחצור הגלילית. התוכנית כוללת 892 יחידות דיור, שטחי תעסוקה רבים שטחי ציבור ומסחר, הקמת בית חולים גריאטרי ורכבל שיחבר בין תחנת הרכבת בחצור לצפת
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה צפון, בראשות בועז יוסף, החליטה להפקיד תוכנית להקמת מרכז עסקים ראשי (מע"ר) בחצור הגלילית, בסמוך לתחנת הרכבת חצור הגלילית שהינה תחנה משמעותית בקו כרמיאל-קריית שמונה שאושרה השנה. התחנה עתידה לשרת הן את הישוב חצור והן את יישובי האזור כולו.
המע"ר עתיד להיות תוסס, המעודד הליכתיות בהיותו קרוב לתחנת הרכבת וכולל בתוכו בנוסף למגורים גם שטחי ספורט נרחבים, מסחר ותעסוקה. התוכנית הינה על שטח של כ-396 דונם. ממוקמת בחלקה המזרחי של חצור, בצמוד לכביש 90 ולתחנת הרכבת העתידית.
התוכנית כוללת כ-890 יחידות דיור שיוקמו במבנים מעורבי שימושים למגורים, תעסוקה ומסחר בני 5-8 קומות בבניה ירוקה. כמחצית מכלל יחידות הדיור יוקצו לטובת דירות קטנות בגודל של עד 80 מ"ר, וזאת כדי לתת מענה לאוכלוסייה מגוונת מכלל הגילאים ובהם זוגות צעירים ומשפחות קטנות.
בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית שטחי תעסוקה רבים בהיקף של כ-140,000 מ"ר וכ-35,000 מ"ר ושטחי מסחר שישולבו בקומות הראשונות של המבנים, כיכר עירונית שתהווה מוקד משיכה ובילוי ופארק ליניארי גדול המשתרע על פני 12 דונם, אשר מתוכנן ממזרח למערב- מהרכבת לכיוון פנים חצור וכן הקמת בית חולים גריאטרי אזורי בשטח של 26 דונם.
בצפון התוכנית מתוכננים שטחי ספורט נרחבים לטובת תושבי היישוב, שיהוו מוקד פעילות ומשיכה לצעירים. כמו כן, התוכנית כוללת פתרונות תחבורתיים הכוללים תחבורה ציבורית שישרתו את באי תחנת הרכבת. בנוסף, התוכנית כוללת אפשרות לפיתוח רכבל שיחבר בין תחנת הרכבת לעיר צפת.
התוכנית כוללת שלביות פיתוח, באופן שפיתוח האזור יעשה בד בבד עם פיתוח תחבורתי ותנועתי הכולל נתיבי תחבורה ציבורית והקמת תחנת רכבת שתספק נגישות מרבית למתגוררים באזור ולמגיעים למקומות העבודה. התוכנית נערכה על ידי משרדו של אדריכל ערן מבל.
עוד ב-
מתכננת מחוז צפון במינהל התכנון, דקלה עדי פרץ: "מדובר בתוכנית משמעותית מאוד שעתידה להוות נדבך מרכזי בפיתוח של אצבע הגליל, הן מבחינת פתרונות דיור, תעסוקה, שירותי ציבור והקמת בית חולים גריאטרי חדש. קידום המתחם חשוב במיוחד בעת הזו לחיזוק האזור. תכנון המע"ר האינטנסיבי נעשה בתיאום מלא עם תכנון מסילת הרכבת כרמיאל- קריית שמונה והתחנה עצמה והסטת כביש 90 מזרחה כך שישרת הן את חצור והן והיישובים באזור. קידום התכנית הוא מורכב וכרוך בתיאומים עם גופים רבים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.הצחקתם את סבתא שליאלעד 04/2025/04הגב לתגובה זו0 0תוכניות עולות מיליונים על כלום ושום דבר הרכבת לאילת לא תיהייה לעולם ! והשקיעו בתיכנון שלה עשרות מיליונים של שקלים !סגור
-
5.עד שיבוא ג'וחאמיקי 04/2025/04הגב לתגובה זו0 0הפשע משתולל ואין טיפול. הכל אטי ועד שזה יקרה עוד מליון יעזבו את הארץ. השאר ישארו דתיים עם קצבאות או נכים עם סעד. גוחא הוא דמות פולוקלורית מסמלת צחוק ואי רצינות.סגור
-
4.מפקירים את הצפוןמיקה 04/2025/03הגב לתגובה זו0 0סיפורי סבתאסגור
-
3.צפי סיום 2052נפוליאון בונאפראטה 04/2025/02הגב לתגובה זו0 1נהדרסגור
-
2.יפה כל הכבוד, ומה עם העם הדרוזי שנלחם עם הבירוקרטיהדרוזית 04/2025/02הגב לתגובה זו2 0למען בניית ביתו על אדמה פרטית!! בושה האם אין זכות לנו לבנות ?? ומה שיותר גרוע אסורה בנייה לגובה אז איפה נלך המדינה לצערי מעודדת עוינות בתוך גבולותיה !! האם זה מתוכנן לחנוק את הדרוזים פה??סגור
-
1.נהדר!הגיע הזמן להשקיע גם בפריפריהדן 04/2025/02הגב לתגובה זו2 0ולא רק במדינת תל אביב וגוש דן!סגור



