נדל"ן ותשתיות

טילים בצפון: קווי צנרת בבזן נפגעו, מתקנים הושבתו

בזן מדווחת על פגיעות נקודתיות בצנרת בעקבות התקפת הטילים. חלק מהמתקנים הושבתו
שרון בירקמן | 
בזן (צילום שגיא מורן)
קבוצת בזן (בתי זיקוק לנפט) עדכנה הבוקר כי במהלך סוף השבוע נפגעו קווי צנרת והולכה בין מתקנים בתוך המתחם בחיפה, כתוצאה מהתקפת הטילים אתמול על אזור הצפון. על פי הדיווח, מדובר בפגיעות נקודתיות בלבד; לא דווח על נפגעים או פצועים באירוע. למרות הנזק, מתקני הזיקוק המרכזיים של בזן ממשיכים לפעול כסדרם. עם זאת, חלק ממתקני ההמשך במתחם – שמבצעים שלבים נוספים בתהליך העיבוד – הושבתו לעת עתה.
בחברה מציינים עוד כי נבחנת ההשפעה של האירוע על הפעילות העסקית והתפעולית, לרבות מועד ואופן החזרת המתקנים המושבתים לפעולה. בנוסף, נבחנת ההשלכה האפשרית על התוצאות הכספיות, תוך התייחסות לאפשרויות הפיצוי להן היא זכאית על פי חוק מס רכוש וקרן הפיצויים, וכן בהתאם לפוליסת הביטוח של החברה, הכוללת כיסוי לנזקי טרור ומלחמה.
ברקע לדיווח זה, נזכיר כי קבוצת בזן דיווחה ברבעון הראשון של השנה על הפסד רבעוני של 31 מיליון דולר וירידה של 25% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל. זאת, בעיקר בשל המשך ירידות במרווח הזיקוק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה