נדל"ן ותשתיות

המשבר בענף הבנייה: המחסור באלפי עובדים מיומנים נמשך

המחסור החמור באלפי עובדים זרים בענף הבנייה נמשך, וראשי ענף השיפוצים המריאו לפקח מקרוב על תהליך המיון: "לתת פתרון בהול" 
מערכת ice |  1
אתר בניה (צילום פלאש 90/ מיכאל גלעדי)
ברקע המחסור החמור בעובדים זרים לענף השיפוצים מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, שהחריף עוד יותר לאחר המלחמה מול איראן, בהתאחדות השיפוצים הופכים כל אבן כדי להגדיל את כוח האדם. נטלי שמעון ויינשטיין, מנכ"לית ההתאחדות יצאה יחד עם יו"ר ההתאחדות ערן סיב בטיסה ישירה לסרי לנקה על מנת למיין 1,600 עובדים במקצועות כמו ריצוף, טייח, שפכטל, גבס ובנייה בבלוק. 
לאחר המיונים הם עוברים בדיקות רפואיות ורקע פלילי ועתידים להגיע לישראל בעוד כשלושה חודשים. על פי התאחדות קבלני השיפוצים חסרים כיום לענף כ-15,000 עובדים ונכנסו מתחילת המלחמה לפני כשנתיים רק 700 עובדים.
"זה כבר הסבב השלישי שלנו בסרי לנקה, העובדים שאנחנו בהתאחדות עושים מאמץ להביא הוכיחו את עצמם עד היום אבל זה עדיין לא מספיק, מדינת ישראל חייבת להתגייס לתת פתרון בהול לנושא ולבצע מיונים של אלפי עובדים נוספים לענף", אמרו סיב וויינשטיין. 
כזכור, במהלך השנה וחצי האחרונות של פעילותה בישראל, סוכנות גיוס העובדים הגדולה ביותר בהודו Dynamic סיפקה ליותר מ-45 לקוחות בענף הבנייה יותר מ-5,000 עובדים מקצועיים, וכרגע נמצאת בתהליך הבאת מאות עובדים מיומנים נוספים למגזר הבנייה בישראל. 
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    סרילנקים אלה עובדים של שקל וחצי
    מוז 08/2025/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סרילנקים אלה עובדים של שקל וחצי. ככה גם העבודה תיראה . צריך להביא הרבה יותר מקצוענים ולבדוק אותם . במדינות אמריקה הלטינית יש תותחים בתחום .
    סגור