נדל"ן ותשתיות
הקבלן העשיר בישראל נפרד מ-18 מיליון שקל "מהלך קיצוני"
יזם הנדל"ן מנתיבות, עודד שריקי, ויתר על מכרז של רמ"י עם פרוץ המלחמה ששיתקה את ענף הנדל"ן, אך עדיין ייאלץ לשלם את דמי הערבות. למרות טענותיו של הקבלן נגד רמ"י, השופט קבע: ישלם 18 מיליון שקל במקום 30 מיליון שקל. כל הפרטים
יזם הנדל"ן הצבעוני מנתיבות, עודד שריקי, ויתר על מכרז עם פתיחת מלחמות חרבות ברזל, ויצא לקרב מול רשות מקרקעי ישראל על הערבות בסך 30 מיליון שקל ששם כתנאי למכרז - ובית המשפט קיבל חלקית את עתירתו.
מדובר בחברת "ארזי הנגב" של שריקי, שניגשה למכרז בקיץ 2023, חודשיים לפני תחילת המלחמה, למכרז של רמ"י לקרקע ברמת גן לטובת מגדל משרדים, ואף העמידה ערבות דרך בנק הפועלים ובנק מזרחי של 30 מיליון שקל. ההצעה למכרז עצמה עמדה על סך של 270 מיליון שקל.
עם פרוץ המלחמה ושיתוק ענף הנדל"ן בישראל, הודיע הרמ"י בכל זאת על זכיית החברה של שריקי במכרז וחילוט הערבות בסך 30 מיליון שקל שהפקיד לטובת זאת. למרות בקשתיו של הקבלן - כפי שפורטו בכתב העתירה - ואי יכולתיו לגייס עתה כספים לאור פרוץ המלחמה, ברמ"י החליטו להמשיך כרגיל וסירבו לדחיית התשלום.
למרות העתירה שהגיש שריקי נגד רמ"י וטענותיו שאי דחיית התשלום על ידי רמ"י היה מהלך קיצוני ולא מידתי, בית המשפט קיבל את עתירתו חלקית והסכים לטענת רמ"י שהוא היה יכול לקבל מימון מהבנקים לעסקה וכי הוא בחר לותר על המכרז בגלל שיקולים כלכליים שלו עצמו ולא בגלל אי יכולתו לקבל מימון מהבנקים עם פתיחת המלחמה. לפיכך קבע השופט כי שריקי אכן ישלם דמי ערבות אך בגובה של 60% מהסכום המקורי, היינו: 18 מיליון שקל.
עוד ב-
שריקי נחשב לקבלן צבעוני במיוחד, ידוע בעיקר בפעילותו בדרום ובעיר מגוריו נתיבות, ובמיוחד סביב רכבי היוקרה ומפגן העושר שהוא מציג. שריקי מחזיק במרתף ביתו אוסף נדיר של רכבי יוקרה, כולל רולס רויס, למבורגיני, מקלארן ופרארי, בשווי כולל של כ-25 מיליון שקל. "המכוניות הן משהו שמגיל צעיר העביר בי ריגוש מיוחד", סיפר בראיון עבר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.צריך עוד שופטים כמו מזרחי.איש פשוט 01/2026/25הגב לתגובה זו0 0ההקדוש ברוך הוא יחזיר לך כפל כפליים . בזכות החסדים שאתה עושה ועוזר לנזקקים .והכל בצנעה .סגור
-
1.לפעמים אין ברירה ומפסידיםדודי 01/2026/25הגב לתגובה זו0 0מצער מאוד שהמלחמה גורמת להרבה נזקים ובכללם לענף הבניה,מקוה שהסכום הזה לא יגרום לו נזק,בסה"כ שריקי בחור טוב בונה בנינים יפים,בהצלחהסגור



