נדל"ן ותשתיות
שני שדות תעופה חדשים יוקמו בישראל: אלו המיקומים המפתיעים שנבחרו
הממשלה אישרה הקמת נמל תעופה משלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, במקום נבטים בתכנון המקורי - לצד קידום שדה נוסף ברמת דוד. בנתב״ג מתקרבים לתקרת 40 מיליון נוסעים בשנה, אך בצקלג טרם בוצע תסקיר סביבתי והתכנון מעורר מחלוקת חריפה
הממשלה אישרה היום את תיקון החלטתה והחליטה לקדם במקביל שני נמלי תעופה בינלאומיים משלימים לנמל התעופה בן גוריון, בצפון ובדרום. בדרום נקבע כי השדה יוקם באזור צקלג שבנגב, במקום חלופת נבטים, ובצפון יימשך קידום השדה במרחב רמת דוד שבעמק יזרעאל.
לפי ההחלטה, קידום שני השדות ייעשה במקביל וללא דיחוי, במטרה להיערך לגידול במספר הנוסעים ולמנוע משבר תעופתי בשנים הקרובות. בהחלטה צוין כי נתב״ג מתקרב לתקרת הקיבולת שלו, כ־40 מיליון נוסעים בשנה. עוד נכתב כי ללא הקמת שדות נוספים קיים סיכון למחסור בהיצע טיסות ביחס לביקוש ולעליית מחירים.
במסגרת התיקון נקבע כי חלופת נבטים נמצאה בלתי ישימה ביטחונית, ולכן תקודם חלופת צקלג. התקציב שיועד לנבטים יועבר לחלופה החדשה, אולם גובהו לא פורסם. עוד הוחלט כי תכנון השדה בדרום יואץ עד להשוואת הסטטוס התכנוני לרמת דוד.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר בישיבה כי "הקמתו של שדה תעופה משלים לנתב״ג בצקלג שבדרום יהיה מנוף אדיר לפיתוח הנגב – גם לתעסוקה, גם לנגישות, גם לתיירות, לצד תשתיות משלימות של כבישים ורכבות". לדבריו, "רק כך נוכל לתת מענה אמיתי לביקוש הגובר לתיירים ולתנועה אווירית של מיליונים רבים שמגיעים לארץ מדי שנה".
שרת התחבורה, מירי רגב, הגדירה את ההחלטה "היסטורית" ואמרה כי היא תחזק את הפריפריה ותייצר אלפי מקומות עבודה. שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳, ציין כי מדובר בהחלטה אסטרטגית שתמנע משבר תעופתי וכי יוקצו המשאבים הנדרשים לביצוע המקביל של שני הפרויקטים. סגן השר אלמוג כהן הודה לראש הממשלה ולשרים על קידום ההחלטה והדגיש את חשיבות המהלך לנגב.
עם זאת, עמדת הייעוץ המשפטי של המשרד להגנת הסביבה קובעת כי חלופת צקלג טרם נבחנה בהליך תכנוני מלא וכי התסקיר הסביבתי לא החל. עוד צוין כי מיקום דומה שנבחן ב־2017 במסגרת סקר אתרים קיבל ציונים נמוכים ונפסל. לפי העמדה, במתחם המוצע אין תשתיות נדרשות להפעלת שדה תעופה, ובהן קווי דלק, חשמל, מים, ביוב, מסילת רכבת וכבישים, וכי "את הכל יהיה צריך לתכנן ולהקים מאפס". עוד נכתב כי מדובר באזור של שטחים פתוחים ובקרבה לאתרי טבע.
בצפון נמשך במקביל קידום השדה ברמת דוד, שם כבר הוגשו 2 מתוך 5 פרקי תסקיר ההשפעה על הסביבה. עם זאת, ההחלטה מעוררת התנגדות חריפה מצד רשויות ותושבים בעמק יזרעאל. ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל, שלומית שיחור רייכמן, מסרה כי "לא יוקמו שני שדות תעופה משלימים לנתב״ג, והממשלה מוליכה שולל את תושבות ותושבי הנגב ופוגעת בתושבות ותושבי העמק". לדבריה, קידום השדה בעמק יפגע בשטחים חקלאיים ובבריאות הציבור.
גם מטה המאבק של תושבי העמק והנגב תקף את ההחלטה וטען כי מדובר ב"מצג שווא" וכי התוכנית בצקלג תימשך למעלה מעשור, בעוד שהתוכנית המתקדמת יותר היא בעמק יזרעאל.
עוד ב-
הדיון בממשלה נמשך כשעתיים וחצי והוגדר קולני ורווי כעסים. כל השרים הצביעו בעד ההחלטה, למעט השר עמיחי שיקלי שהתנגד. בסיום נקבע כי שני השדות יקודמו במקביל, תוך צמצום פערי התכנון, כאשר הסחבת סביב הקמת שדה משלים לנתב״ג נמשכת כבר 25 שנה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



