נדל"ן ותשתיות
מנכ"ל נת"ע: "תחבורה ציבורית בשישי ושבת זה חובה"
סוגיית התחבורה הציבורית בסופשי שבוע ובחגי ישראל ממשיכה לעורר שיח. בעוד בממשלה מתנגדים למהלך, המנכ"ל של הרכבת הקלה אמר כי בעיניו התחבורה הציבורית בישראל חייבת להשתפר
סוגיית התחבורה הציבורית בשבת וחג בישראל ממשיכה לעלות לדיונים. בכנסת מביעים התנגדות, אך בחברה הישראלית הדעות חצויות.
איתמר בן מאיר, מנכ"ל נת"ע, החברה הממשלתית האמונה על הקמת מערכת הסעת ההמונים במטרופולין גוש דן, התייחס היום (רביעי) לנושא במהלך פאנל בנושא "המטרו בגוש דן יוצא לדרך: מי ישלם את המחיר?" בכנס לשכת עורכי הדין באילת.
בדבריו הוא התייחס לנושא התחבורה כולה בישראל, תוך דגש על האתגרים, על חשיבות המטרו ועל הרחבת הכבישים ברחבי הארץ. "משבר התחבורה הוא אחד המשברים הגדולים שמדינת ישראל חווה. אנחנו מבזבזים הרבה זמן על הכבישים". הוא משיך בבשורות מאכזבות: "הבשורה הרעה היא שבחמש השנים הקרובות המצב יהיה קשה יותר, כי נצטרך לעבוד ולעבוד הרבה".
מנגד, הוא גם הציג את הצד הטוב: "הבשורה הטובה היא שבקרב מקבלי ההחלטות האסימון נפל. רמת החיים עולה, הפריון עולה, וסלילת כבישים לעולם לא תדביק את כמות כלי הרכב. הפתרון היחיד הוא מערכת הסעת המונים", טען.
בנוגע להפעלת התחבורה בשבת אמר: "אם שואלים אותי, אני חושב שהמטרו צריך לעבוד בשישי שבת, אבל זו לא החלטה שלי - זו החלטה של הפוליטיקאים", מיהר לציין. "הקישוריות בעיני היא שם המשחק. אם אנחנו רוצים שמטרופולין גוש דן ישגשג, אנחנו חייבים את פרויקט המטרו", סיכם.
עוד ב-
כזכור, לאחרונה יצאו אזרחי ישראל בעצומה חדשה שדורשת להפעיל את הרכבת הקלה של גוש דן גם בשבת. על העצומה חתמו מעל ל-3,000 איש. "אנחנו, הציבור הישראלי שנושא בנטל המילואים והמיסים, אנשי המערך הרפואי והחינוכי, סטודנטים ואזרחים ותיקים, דורשים את הפעלת הרכבת הקלה בגוש דן גם בשבת ובחגים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.חלומות..ירחמיאל 06/2026/03הגב לתגובה זו0 0הדויסים שולטים בחיינו וזה לא הולך להשתנותסגור



