נדל"ן ותשתיות

עסקת ענק בנדל"ן: אנשי העיר משתלטת על רוטשטיין בסכום עתק

רון חן מהדק אחיזה: אנשי העיר רוכשת את החזקות רוטשטיין לפי שווי של 240 מיליון שקל
אבישי בן חיים, רון חן (צילום רז רוגובסקי, טל גבעוני, shutterstock)
חברת ההתחדשות העירונית אנשי העיר חתמה על הסכם לרכישת 41.3% ממניות החברה מידי רוטשטיין נדל"ן לפי שווי של 240 מיליון שקל. התמורה עשויה לגדול ב-6 מיליון שקל נוספים בכפוף להתקדמות בפרויקט ספציפי. השלמת העסקה כפופה לקבלת אישורים בתוך כ-90 עד 110 ימים.
חברת אנשי העיר, שבשליטת רון חן, רוכשת למעשה את מלוא החזקותיה של שותפתה, רוטשטיין נדל"ן, בחברה. אנשי העיר תרכוש מרוטשטיין 20,749,934 מניות רגילות, המהוות כ-41.32% מהונה המונפק והנפרע של החברה ומזכויות ההצבעה בה.
העסקה מתבצעת לפי תמורה בסיסית של 99.168 מיליון שקל במזומן, המשקפת מחיר של כ-4.78 שקלים למניה - וגוזרת לחברה שווי שוק של כ-240 מיליון שקל.
עוד סוכם, כי ככל שבתוך 15 חודשים ממועד השלמת העסקה יתקיימו תנאים מוגדרים המבוססים על התקדמות אבן דרך בפרויקט מסוים של החברה, תשלם אנשי העיר לרוטשטיין תמורה נוספת של כ-6 מיליון שקל.
בסוף יוני דיווחנו כי חן החליט לממש את זכות הסירוב העומדת לו ולרכוש את מניות רוטשטיין, לאחר שבחנו את ההצעה שהגישה גפן נדל"ן של צחי אבו והגיעו למסקנה כי היא אינה משקפת את ערכה הכלכלי האמיתי של אנשי העיר. בו הציע 99 מיליון שקל (בתוספת עוד 6 מיליון שקל בהתניות), כלומר לפי שווי של 240 מיליון שקל.
במידה והתנאי יתממש, התמורה הכוללת בעסקה תטפס לכ-105.17 מיליון שקל - מה שישקף מחיר של כ-5.08 שקלים למניה ושווי חברה של 255 מיליון שקל. ככל שהתנאים להשלמה לא יתקיימו בתוך 110 ימים, יוקנה לכל אחד מהצדדים הזכות לבטל את ההסכם.
רכישת מניותיה של רוטשטיין תביא לסיומה של השותפות בין שני גופי הנדל"ן בחברה, ותאפשר לאנשי העיר ולרון חן להוביל באופן בלעדי את האסטרטגיה העסקית והפיתוח של חברת ההתחדשות העירונית בשנים הקרובות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה