מדדים ומחקרים

כך תעשיית המזון הישראלית פעלה במהלך "עם כלביא": זה הפער שבלט

תעשיית המזון המקומית סיפקה למעלה מ-90% מתצרוכת המזון במהלך מבצע "עם כלביא" לעומת מצב שגרה. אביב חצבני: "רק תעשיית מזון מקומית חזקה, יציבה ומבוזרת, תבטיח את ביטחון המזון של אזרחי ישראל"

מערכת ice | 
מזון ובורסה-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
אחרי סיום מבצע "עם כלביא", איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים חושף נתונים בנוגע לתעשיית המזון בישראל במהלך המערכה. לפי הנתונים, מפעלי המזון הישראלים, קטנים כגדולים הצליחו לשמור על שיעור אספקת מזון של למעלה מ-90% מהתצרוכת בשגרה, למעט חוסר נקודתי שנרשם ביום פתיחת המבצע (13.6).
אספקת המזון הסדירה הובטחה בכל רחבי הארץ, לרבות אזורים תחת אש, זאת הודות למאמץ משולב של אלפי עובדים, מנהלים ותשתיות ייצור - הפרוסות מצפון ועד דרום. על פי הנתונים, מפעלי המזון החברים באיגוד המשיכו לפעול לאורך כל ימי הלחימה, תוך שמירה על תפוקות גבוהות ורציפות אספקה.
למרות גיוס נרחב של אנשי מילואים, הצורך להמשך עבודה תחת התראות, אזעקות וטילים וחסמים רגולטוריים שונים, כ-80% מהעובדים במפעלי המזון החיוניים וכ-65% במפעלי מזון האחרים התייצבו לעבודתם במהלך המבצע.
אביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים: "גם תחת אש ובמצב של מחסור חמור בתשתיות וכוח אדם, תעשיית המזון הישראלית עמדה במשימה וסיפקה באופן רציף מזון לכלל אזרחי ישראל. הנתונים מדברים בעד עצמם, תעשיית המזון הישראלית היא משאב אסטרטגי שיש להבטיח את קיומו וחוסנו. רק תעשיית מזון מקומית חזקה, יציבה ומבוזרת, תבטיח את ביטחון המזון של אזרחי ישראל בשגרה וביתר שאת במצבי חירום".

אביב חצבני מנכ"ל איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים. קרדיט - סיון פרג'
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה