מדדים ומחקרים

לתלמידים שעושים את זה יש ממוצע ציונים גבוה יותר

מחקר חדש מגלה שתלמידים שכותבים הערות ביד נהנים מממוצע ציונים גבוה יותר וזוכרים יותר מאשר תלמידים שכותבים בטאבלט או במחשב
מערכת ice | 
רכישת מוצרי חזרה ללימודים (צילום unsplash, freepik)
מערכת החינוך בעולם מתקדמת אל עבר כיתות דיגיטליות שבהן אייפדים ומחשבים יהפכו לאמצעי למידה. רבים חושבים שהכנסת טכנולוגיה לחינוך יכולה לתרום לתלמידים אבל לפי מחקר חדש היא עלולה לגרום לנזק. 
במחקר, שנערך לאחרונה בארה"ב מגלה שדווקא תלמידים שכותבים הערות בכתב עשויים לקבל ציונים גבוהים יותר מעמיתיהם שכותבים הערות באמצעים דיגיטליים. הסקר, שכלל 2,000 הורים לילדים בין 6-18, בחן האם ילדיהם מעדיפים ללמוד עם אמצעים דיגיטליים או אנלוגיים. התוצאות הראו שלמרות שהקלדה מעט יותר פופולארית מכתב יד (34% לעומת 30% בהתאמה), לתלמידים שכותבים בעט או בעפרון יש ממוצע ציוני גבוה יותר מהממוצע הכללית. 
 
הסקר, שנערך על ידי OnePoll מטעם Five Star, מצא גם קשר מפתיע בין אמצעי הכתיבה לבין ההתנהגות של התלמידים. לפי ההורים, ילדים שמאליים מעדיפים כתב יד בתדירות גבוהה יותר (57%) מאשר ילדים ימניים (30%) שמעדיפים להשתמש במקלדת (46% לעומת 33%).
ג'סיקה הודג'ס, סגנית נשיאת שיווק ב-FiveStar אמרה: "בשנים האחרונות, הלמידה הדיגיטלית הפכה להכרח אבל מחקרים מראים באופן עקבי כי הערות בכתב יד מסייעות לתלמידים לשפר את המיקוד ואת הזכרון שלהם". ואכן, תוצאות המחקר הראו שילדים שכתבו הערות בכתב יד הצליחו לזכור הרבה יותר מידע שקראו (98% לעומת 67%) ולסיים מטלות בזמן (74% לעומת 55%). 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה