מדדים ומחקרים

השבוע האיום של החמישייה החסומה | דירוג נטפליקס

כמעט אף סרט בשירות הסטרימינג הגדול בעולם לא רשם בשבוע שעבר עניין ניכר בקרב הצופים – ומעט הסרטים שהתקרבו לצמרת כולם חסומים לצפייה מישראל
יאיר מור |  1
נטפליקס (צילום unsplash)
תופעה מעניינת התרחשה בשבוע שעבר בטבלת הסרטים הנצפים ביותר בנטפליקס, כאשר אף סרט כמעט לא הצליח לרשום נתון ראוי, ובו-זמנית קו שבר ברור הפריד בין הטבלה העולמית זו הישראלית.
החמישייה הראשונה כמעט זהה לחלוטין: במקום הראשון סרט הפעולה האמריקאי "לוּ", עם מספר שעות צפייה שבועי סביר של 46 מיליון; במקום השני "בלונדינית", הסרט על חייה של האגדה ההוליוודית מרילין מונרו בכיכובה של אנה דה ארמס עם נתון של 37 מיליון שעות צפייה; במקום השלישי "עושות נקמה" עם 16 מיליון שעות צפייה בלבד; ובמקומות 4 ו-5 הסרט האמריקאי "הבלוז של זמר הג'אז" והסרט הצרפתי "אתנה" – שניהם מוגדרים כ"דרמות חברתיות", כאשר בעולם הם מדורגים בסדר שצוין ובישראל בסדר ההפוך. "אתנה" הוא גם היחיד בעשירייה שאינו דובר אנגלית.
כאן נמתח קו שבר, שנראה שעובר באזור רף ה-10 מיליון שעות צפייה בשבוע. ניתן לשער כי סרטים שמגיעים רק לאזור הזה לא מספיק פופולאריים כדי להיות מדורגים באופן דומה בכל העולם, ולכן ניתן לראות שכל החמישייה השנייה שונה לחלוטין בין העולם לישראל – ולא רק זה, אלא שאף אחד ממקומות 6-10 בעולם אינו זמין כלל לצפייה עבור לקוחות נטפליקס בישראל.
מדובר בסרט "Minions & More 1", שאפילו שם בעברית עדיין לא נמצא לו, במקום השישי; "נראתה לאחרונה בחיים" במקום השביעי; "פורעי חוק" בשמיני; "ירושה" בתשיעי"; ו"האב בטיטו" בעשירי.
בישראל ממוקמים במקומות הללו הסרט התיעודי "מסע אל האינסוף" במקום השישי; הקומדיה "זמן לעצמי" בשביעי; "מטרה מספר אחת" בשמיני; "ונום 2" בתשיעי; ו"אהבה בווילה" בעשירי.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    למה לא מאושרים לצפיה?
    צופה 10/2022/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    למה יש סרטים שאינם מאושרים לצפייה בישראל?
    סגור