מדדים ומחקרים

זה מה ששתי כפות דבש ביום יעשו לגוף שלכם

מחקר חדש שנערך בארצות הברית גילה כי אכילת דבש על בסיס יומי מסוגלת לתרום לבריאות הגוף באופן משמעותי
מערכת ice | 
צילום בועז לביא
הוספת קצת דבש לארוחות שלך היא דרך מצוינת להוסיף קצת טעם וכמה השפעות בריאותיות מועילות מאוד - בתזונה שלך, על פי חוקרים מאוניברסיטת טורונטו. מדענים גילו שדבש משפר מספר מדדי מפתח לבריאות קרדיומטבולית כגון רמות הסוכר בדם וכולסטרול. חשוב לציין, כי המחקר התייחס לדבש גולמי ממקור פרחוני יחיד.
מחברי המחקר ערכו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של ניסויים קליניים הכוללים דבש. תהליך זה הוביל את החוקרים לראות שצריכת דבש מורידה את רמת הגלוקוז בדם בצום, כולסטרול כללי ו-LDL או "רע", טריגליצרידים וסמן למחלת כבד שומני. בנוסף, נראה כי דבש גם מקדם רמות מוגברות של HDL או כולסטרול "טוב", וכמה סמנים של דלקות שונות.
"התוצאות האלה מפתיעות, כי דבש הוא בערך 80 אחוז סוכר", אמר טאסוף קאן עמית מחקר במדעי התזונה בפקולטה לרפואה בטמרטי של U of T, בהודעת האוניברסיטה. "אבל דבש הוא גם הרכב מורכב של סוכרים נפוצים ונדירים, חלבונים, חומצות אורגניות ותרכובות ביו-אקטיביות אחרות שסביר להניח שיש להן יתרונות בריאותיים".
מחקרים קודמים מראים שלדבש יש קשר לבריאות קרדיומטבולית משופרת, במיוחד בהתייחס למחקרים חוץ גופיים ומחקרים בבעלי חיים. הפרויקט האחרון הוא הסקירה המקיפה ביותר עד כה של ניסויים קליניים רלוונטיים, וכולל גם נתונים מפורטים הנוגעים לעיבוד ולמקור פרחוני.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה