מדדים ומחקרים
מחקר חדש טוען: יש פתרון לתופעה המטרידה 40% מהנשים בעולם
חברת אלטמן בריאות יצאה במחקר שבחן את השפעות תוסף התזונה שלה לנשים הסובלות מנשירת שיער, ומדווחת: 86% דיווחו על ירידה בכמות נשירת השיער, 75% דיווחו על צמיחה מחודשת, ו-54% דיווחו על על צמיחה של שיער חדש
אחת התופעות הנפוצות והמטרידות אצל נשים היא נשירת שיער. נשירה יכולה לנבוע ממגוון סיבות אפשריות, חלקן פיזיולוגיות ואחרות חיצוניות-סביבתיות: חוסרים תזונתיים, שינויים הורמונליים, סטרס, נשים לאחר הריון, גנטיקה ועוד.
מדובר בתופעה טבעית של הגוף כחלק מתהליך פיזיולוגי של התחדשות השערה. נשירה של פחות מ-100 שיערות ביום נחשבת טבעית, אך אם נושרות יותר מ-100 שערות ביום זהו דבר שיכול להעיד על אובדן שיער.
חברת אלטמן בריאות פיתחה תוסף בשם רוטסHR המכיל ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ו-MSM להשלמה תזונתית - פורמולה המכילה רכיבים לבריאות שורש השערה אשר יכולה לסייע לטפל בבריאות שורש השיערה. החברה יצאה למחקר בלווי של ד"ר אלמן, מנהלת רשת מרפאות עור ואסתטיקה, שבמסגרתו השתתפו 100 נשים בגילאים של 25-50 המדווחות על נשירת שיער.
במסגרת המחקר, נטלו המשתתפות באופן יומיומי למשך 3 חודשים את התוסף, וענו על שאלון כל שלושה שבועות, על מנת לבחון את השינוי. במחקר נבדקו פרמטרים שונים: כמה שערות נשארו על המסרק לאחר סירוק, כמה שערות היו על הכרית בכל בוקר, במעבר יד בשיער כמה שיערות נותרו ביד, וכמות השערות ברצפה לאחר חפיפת השיער במקלחת.
מסקנות המחקר המרכזיות:
ירידה בנשירת השיער - לאחר 9 שבועות דווח על ירידה משמעותית בנשירה, מ-40% שדיווחו על נשירה בעוצמה רבה ירדו ל- 2% בלבד, כאשר כ-86% מהנשים דיווחו על שיפור במידת הנשירה תוך 9 שבועות.
ירידה בנשירת השיער - לאחר 9 שבועות דווח על ירידה משמעותית בנשירה, מ-40% שדיווחו על נשירה בעוצמה רבה ירדו ל- 2% בלבד, כאשר כ-86% מהנשים דיווחו על שיפור במידת הנשירה תוך 9 שבועות.
צמיחת שיער חדש – לאחר רק 3 שבועות 54% מהמשתתפות דיווחו על צמיחה של שיער חדש, ולאחר 12 שבועות כ-75% מהנשים דיווחו על צמיחה מחודשת. נתונים אלו נמצאו כמובהקים סטטיססטית.
לאחר 12 שבועות חלה הטבה משמעותית במדדים שונים המעידים על נשירת שיער - כמו שיערות הנותרות על המסרק לאחר סירוק (מ 65% דיווח ל- 12% בלבד) וכן הטבה בכמות השערות הנמצאות על הכרית בבוקר או על רצפת המקלחת.
עוד ב-
מחברת אלטמן נמסר כי לעיתים רבות אין צורך בטיפול אקטיבי למניעת נשירה, אלא רק בשינוי אורח החיים או בשגרת הטיפול בשיער ועוד. "ברוב המקרים ניתן לעצור את הנשירה באמצעות השגת איזון הורמונלי שהופר, נטילת ויטמינים ומינרלים, או שינוי אורח החיים באמצעות הקפדה על תזונה נכונה והפחתת סטרס תוך טיפול משלים של תוספי תזונה למשך חצי שנה לפחות", נמסר מהחברה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



