ויראלי
ומה איתנו? הקוסקוס הוכר ע"י האו"ם כמאכל האהוב ביותר בצפון אפריקה
מרוקו, טוניסיה, אלג'יריה ומאוריטניה הגישו בקשה לאו"ם כדי להדגיש את אהבתן למאכל הפופולארי וקיבלו שבחים: "דוגמה לשיתוף פעולה בינלאומי"
הקוסקוס הוא לא רק מאכל אהוב בישראל על יוצאי צפון אפריקה ובכלל, רוב אלו שטעמו וחיבבו אותו. כעת באופן רשמי האו"ם הוסיף את המנה לרשימת מורשת התרבות שלה לאחר שארבע מדינות הגישו את הרשומה לאונסק"ו והוא הוכר כמאכל הפופולארי ביותר בצפון אפריקה.
למרות הבדלים גדולים, אלג'יריה, מרוקו, תוניסיה ומאוריטניה התכנסו כדי להדגיש את אהבתן המשותפת למנה. "המסורות מגדירות אותנו. ההבדלים בינינו אינם חשובים, אנחנו אחד. הידע, הנוהגים והמסורות הקשורות להכנת וצריכת קוסקוס מאחדות בין העמים", אמרה סוכנות האו"ם ברשתות החברתיות.
כברכה על בקשתן של ארבע המדינות, אונסק"ו בירך עליה כ"דוגמה לשיתוף פעולה בינלאומי" כשמסר: "זה אירוע לחגוג בו תרבות, לחגוג גיוון ובעיקר לחגוג את כל הדברים שמאחדים אותנו", הוסיפה הסוכנות.
את הקוסקוס המקורי מכינים בדרך כלל מחיטה או שעורה, או בגרסה הישראלית והמוכרת יותר - סולת. לאחר מכן הוא מגולגל לכדורים קטנים, ספוג ומאודה שוב ושוב. למרות שהוא עשוי להיות טעים מעצמו, הקוסקוס מוגש עם מגוון מעדנים אחרים כמו תבשילים חריפים, בשר, דגים או מרק ירקות, מה שמספק ארוחה דשנה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


