עסקי ספורט
מענקים גבוהים של 26 אלף דולר: השחמטאים הישראלים חוגגים
הישג מרשים לאיגוד השחמט הישראלי: מענקים ופרסים מיוחדים לשחמטאים הישראלים בתחרות העל היוקרתית בירושלים בגובה של 26,000 דולר, וזאת לאחר שיתוף פעולה עם איש העסקים היהודי איגור טוצ'ינסקי. כל הפרטים
אליפות ירושלים היוקרתית מתקרבת, עם רשימת רבי אומנים מהבכירים בעולם שיגיעו היישר לישראל באחד האירועים הבינלאומיים הגדולים והמשמעותיים שהתקיימו בזמן מלחמת חרבות ברזל.
בכך, ישראל צפויה לארח 2 אירועים בינלאומיים גדולים ומשמעותיים בהשתתפות מאות שחמטאים מהארץ והעולם: אליפות ירושלים הפתוחה (JERUSALEM OPEN) שתיערך בין ה-26-27.11.25, בבירת ישראל עם כ-400 שחמטאים מכל העולם ומיד לאחר מכן ב-30.11 תיפתח אליפות העל המיוחדת עם 12 השחמטאים הבכירים ביותר.
מי שכבר שכבר אישרו את השתתפותם, הם מבכירי השחמטאים בעולם, ובמיוחד בקצב של שח מהיר. הוותיק והמוכר שבהם הוא וישוואנתן (וישי) אנאנד ההודי - לשעבר חמש פעמים אלוף העולם בשחמט, מדורג 13 בעולם בדירוג לשחמט קלאסי, ובמקום ה-12 בעולם בשחמט מהיר. עוד יגיעו: המדורג הרביעי בעולם - ארג'ון אריגאיסי - השחמטאי ההודי השני אחרי אנאנד שחצה את רף 2,800 במד הכושר. את תואר רב האמן השיג כבר בגיל 14.
כן גם יגיעו: יאן נפומניאשצ'י - המדורג רביעי בשחמט מהיר, ומי שהתמודד על אליפות העולם מול מגנוס קרלסן בשנת 2021. כן גם זוכה השנה שעברה פיטר סוידלר - אלוף רוסיה שמונה פעמים ובעל חמש מדליות זהב. נציין שאפילו מגנוס קרלסן - השחמטאי החזק ביותר בעולם - היה אמור להגיע, אלמלי הולדת בנו בכורו לאחרונה.
בכך, בשיתוף פעולה מרשים לחיזוק ותמיכה בשחמטאי הישראלי, סיכמו באיגוד השחמט הישראלי על מענקים ופרסים מיוחדים באליפות העל, לשחמטאים הישראלים, בגובה של 26,000 דולרים. הפרסים מוענקים במסגרת "פרס טולצ'ינסקי למצוינות בשחמט הישראלי" ("פרסט טולצ'ינסקי"), תוך שיתוף פעולה עם איגור טוצ'ינסקי, איש עסקים יהודי המאמין כי השחמט מסייע בעיצוב חשיבה אסטרטגית ויכולת קבלת החלטות לטווח הארוך
אליפות העל תכלול 5 שחמטאים, בדרגת רב אמן, מהבכירים בעולם, חמישה שחקנים מנבחרת ישראל ועוד 2 שחמטאים שיסיימו במקומות הראשונים באליפות ירושלים הפתוחה. שווי הפרסים באליפות הסגורה עומדים על 140,000 דולר וכעת כאמור נוסף פרס בגובה של 26,000 דולר שיוענק לשחמטאים ישראלים, וינוהל על ידי איגוד השחמט הישראלי.
איגור טולצ'ינסקי, מייסד, יו"ר ומנכ"ל WorldQuant: "אני גאה להעניק את 'פרס טולצ'ינסקי' במסגרת אליפות העל, שכן הוא מאפשר לי להמשיך ולקדם את מחויבותי רבת השנים לטיפוח דור המוחות הבא של ישראל. מעבר לכך, השחמט מגלם בתוכו תכונות מרכזיות שמאפיינות גם את הישראלים - חוכמה, תעוזה ועמידות. אני מצפה לראות את רב-אמני השחמט של ישראל תופסים את מקום על הבמה הבינלאומית".
גיל בורוחובסקי מנכ"ל האיגוד הישראלי לשחמט: "אנחנו מברכים על שיתוף הפעולה עם איגור שרואה בשחמט כבסיס לפיתוח אסטרטגיה וחשיבה ומצאו לנכון לתמוך בשחמטאי הישראלי. אין לי ספק שזו תחילתה של שותפות מופלאה שתתפתח ותתרחב בעתיד".
עוד ב-
ד"ר צביקה ברקאי, יו"ר איגוד השחמט הישראלי: "השחמט הישראלי נמצא בשיא פריחתו, אנחנו רואים עשרות אלפי ילדים לומדים שחמט בבתי הספר בפרויקט משותף עם מפעל הפיס, עשרות אלפי שחמטאים פעילים ואת האירועים הבינלאומיים הגדולים ביותר מגיעים לארץ גם ביימי המלחמה וגם כעת לאחריה. נמשיך לקדם את השחמט הישראלי ואין לי ספק שתרומות ושותפויות משמעותיות כמו זו של טולצ'ינסקי ו- WorldQuant יסייעו לנו לתמוך ולחזק את השחמטאי הישראלי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



