TOP 5

נוי הדס: הכירו האישה שהפכה את התותים של "נוי השדה" לאימפריה

לכבוד יום התות הבינלאומי: איך בת למשפחת חקלאים הפכה ליצרנית התותים הגדולה בישראל, הקימה רשת מצליחה, ומתכננת להוביל את החקלאות הישראלית אל העתיד?

מערכת ice | 
נוי הדס בעלי נוי השדה (צילום shutterstock, יאיר שגיא)
נוי הדס, מייסדת רשת "נוי השדה", היא דור שלישי למשפחת חקלאים עם היסטוריה עשירה בגידול תות שדה. סבה, איציק, החל את דרכו החקלאית בשנת 1967 במושב שאר ישוב, שם גידל פירות נשירים כמו אפרסקים, נקטרינות ושזיפים. אביה של נוי המשיך את המסורת המשפחתית והחל לגדל תותים ללא ריסוס באזור אבן יהודה, תותים הנמכרים בלעדית ברשת "נוי השדה".
כיום, נוי הדס מנהלת את רשת "נוי השדה", המונה 17 סניפים ברחבי הארץ, שני מרכזים לוגיסטיים ואתר אונליין מוביל למשלוחי פירות וירקות ואפילו חנות אאוטלט. הרשת הוקמה מתוך אידיאל להעניק לחקלאי הישראלי בית ולחקלאות הישראלית במה, וממשיכה לתמוך בחקלאים המקומיים על ידי רכישת תוצרתם והפצתה לצרכנים. לצד פעילותה העסקית, נוי זכתה להכרה ציבורית רחבה ונבחרה לרשימת 40 הצעירים המבטיחים של ice, בזכות תרומתה המשמעותית לעולם החקלאות הישראלי ולמאבקה למען חיזוק התוצרת המקומית.
אלו חמישה דברים שלא הכרתם על נוי הדס - מובילת החברה "נוי השדה"
1. הטראומה המשפחתית
בגיל 15, חוותה נוי הדס אירוע טראומטי שהשפיע עמוקות על חייה. אביה, שהיה סוחר ירקות והעמוד התווך הכלכלי של המשפחה, נשדד והוכה קשות במהלך עבודתו. האירוע התרחש בזמן שנוי ואמה צפו בטלוויזיה, ופתאום זיהו את רכבו של אביה, מחורר מכדורים, בחדשות. הן הבינו מיד שמשהו נורא קרה. הפציעה של האב הובילה לקריסה כלכלית של המשפחה, ונוי, כבת הבכורה, נאלצה לקחת אחריות על אחיה הצעירים. החוויה הקשה הזו חיזקה את נחישותה להצליח, ובגיל 21 היא הקימה את רשת "נוי השדה".
2. התרחבות עסקית משמעותית:
נוי הדס החלה את דרכה עם חנות ירקות קטנה ביהוד, וכיום, בגיל 33, היא מנהלת רשת עם 17 סניפים פעילים ועוד מספר סניפים בתהליך הקמה. הרשת מגלגלת מחזור שנתי של מעל 200 מיליון שקלים.

נוי הדס, בעלי הרשת נוי השדה. צילום: סנדרה
3. פעילות חברתית והתנדבותית:
נוי הדס פעילה חברתית מובילה שמקדישה חלק משמעותי מזמנה לתמיכה בחקלאים ועסקים שנקלעו לקשיים. במהלך מבצעים צבאיים ומשברים כלכליים, היא יזמה חמ"לים שסייעו לחקלאים מעוטף עזה, חיברה אותם למתנדבים, ורכשה את תוצרתם כדי לשווק אותה במרכז הארץ. בנוסף, השיקה את מיזם "יד ביד למען עסקים" שתמך בעסקים מתחום המזון שנפגעו כלכלית, והעניקה להם חשיפה ומכירה באתר הרשת. נוי גם מארחת מתנדבות ובוגרות של עמותת ProWoman להתנדבות חקלאית בשדות התותים שלה, מתוך רצון לקרב את הציבור לעולם החקלאות ולחזק את הקשר בין הקהילה לתוצרת הישראלית.
4. שאיפתה לכהן כשרת חקלאות
נוי הדס הביעה את שאיפתה לכהן כשרת החקלאות בעתיד, מתוך רצון להוביל שינוי מדיניות שיחזק את החקלאים הישראלים ויבטיח את עתיד החקלאות המקומית. כחלק מהחזון שלה, היא שואפת להחזיר לחקלאים את מעמדם הראוי, לצמצם את התלות בייבוא, וליצור תנאים שיאפשרו לתוצרת הישראלית להיות נגישה ואיכותית לכלל הצרכנים. הדס מאמינה כי באמצעות מדיניות ממשלתית נכונה ניתן להבטיח יציבות כלכלית לענף, להגן על החקלאים מפני פערי תיווך ולשמר את אופייה החקלאי של ישראל.
5. החשש הכי גדול של נוי
נוי הדס מביעה חשש עמוק מהשפעות הייבוא הזול על החקלאות הישראלית, שלדבריה עלול להוביל לקריסה של חקלאים מקומיים ולהתייקרות מחירי הפירות והירקות בטווח הארוך. היא מזהירה כי הסתמכות על יבואנים תיצור תלות מסוכנת בגורמים חיצוניים, תפגע ביצרנים המקומיים, ותפחית את יכולת המדינה לשמור על עצמאות תזונתית. הדס מדגישה כי ללא מדיניות ממשלתית שתגן על החקלאים ותעודד צריכת תוצרת ישראלית, החקלאות המקומית תתקשה לשרוד, והצרכנים עלולים למצוא עצמם משלמים יותר עבור מוצרים פחות איכותיים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה