תיירות

לקראת הקיץ: העיר הפופולרית בקרב הישראלים עושה סוף לתיירות הנכנסת

לקראת עונת הקיץ המתקרבת, בבירה האירופאית החליטו לנקוט בצעדים בכדי לצמצם פגיעה באיכות החיים של התושבים המקומיים שזועמים על פגיעה באותנטיות. ראש העיר: "מספיק זה מספיק"
מערכת ice | 
אתונה (צילום Shutterstock)
בכל רחבי העולם ובייחוד במדינות החופים מתחילים להערך לקראת עונת הקיץ שתמשוך אליהן כמידי שנה אלפי אם לא מיליוני תיירים. זאת בעוד שעונת האביב עוד לא הגיעה לקיצה ותיירים רבים כבר פוקדים את המדינות הפופולריות. 
העלייה בתיירות נשמעת בהתחלה כיתרון כלכלי משתלם במיוחד, אלא שעבור מדינות רבות מדובר במשבר עמוק. מקומות רבים עסוקים בלשבור את הראש על ההתמודדות עם תיירות היתר בשטחן שמקשה מאוד על חיי היום יום של המקומיים ומפריעה לשגרה. יתרה מכך, יש הטוענים כי התיירות הרבה הורסת את המקומות האותנטיים שהופכים למלכודות תיירים. 
אתונה היא אחת הערים שהכי סובלות מכך בשל העובדה שגרים בה כ-700 אלף תושבים וזאת לצד למעלה מ-8 מיליון תיירים שביקרו בה במהלך השנה שעברה. האריס דוקאס, ראש העיר של אתונה, החליט לנסות להילחם בכך בעצמו. 
לטענתו, תיירות גדולה אומנם תורמת לכלכלה, אך היא רומסת לא מעט דברים בדרך. "אתונה לא יכולה לפעול כאילו היא מלון ענק", אמר ראש העיר בריאיון. "יש צורך בהגבלות ובכללים". הוא הוסיף וטען כי לכל עיר צריכה להיות אמירה והחלטה על הדרך שבה היא מתפתחת. "כל אתונה נחפרת כדי שנוכל להתמודד עם כמות המבקרים. אנחנו מחדשים תשתיות חשמל, מערכות מים, ניקוז חדש, רשתות 5G. כשיש לך כ-700,000 תושבים ו-8 מיליון מבקרים, הלחץ עצום", המשיך בדאגה. 
אחת הבעיות הגדולות של אתונה שהופכות את התיירות לעול היא בעיית הצפיפות. בשכונות רבות ברחבי העיר, רמת הצפיפות גבוהה מאוד, מה שמגביר את תחושת העומס, זאת לצד מחירי דיור שעולים ועולים בעקבות הביקוש הגובר לשכירות לטווח קצר עבור תיירים. 
במקביל, יש בעיר לא מעט מחאות על בנייה גבוהה בסמיכות לאתרי ההיסטוריה והתושבים טוענים שאתונה מאבדת את האותנטיות שלה. "נעצור את כל השקעות התיירות בפלאקה, שכונה שאני רוצה להציל. אין עוד מקום שם. לא להשכרה לטווח קצר, לא לדירות שירות, לא למלונות או לכל שימוש תיירותי אחר", המשיך ראש העיר.
"האזור רווי יתר על המידה. אנחנו רוצים לומר 'מספיק זה מספיק' ולעגן זאת בחוק", קבע. לסיכום דבריו טען כי משקיעים שרוצים לנכס לעצמם שטח בעיר, צריכים לכוון לאזורים הפחות צפופים של העיר. "אתונה לא יכולה להפוך לעוד ברצלונה", סיכם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה