טלוויזיה

תחקיר הסושיות: היכן נמכרו מוצרים פגי תוקף?

תחקיר תכנית חיסכון בדק באיזו מסעדה הסתובבו עכברים במטבח ונמכרו מוצרים פגי תוקף והיכן הפשירו דגים להמון שעות בטמפרטורה גבוהה מדי שאינה עומדת בתנאי התקן הבריאותיים? מפקחת במשרד הבריאות: "יש דיווחי תחלואה רחבים מאכילת סושי"
מערכת ice |  1
סושי (צילום האינסטגרם הרשמי של ג'פניקה)

הערב (שני) שודר בתכנית חיסכון תחקיר בו הכתבת יולן כהן הצטרפה לביקורת של פקחי משרד הבריאות כדי לבדוק מי הסושייה עם התנאים ההיגייניים הירודים ביותר. 

הסניפים נבחרו על ידי פקחי משרד הבריאות באופן עצמאי והבדיקה הראשונית נעשתה לפני מספר חודשים. בשבועות האחרונים חזרו הפקחים לביקורת חוזרת כדי לגלות מי מהמסעדות יישמה את הלקחים ועומדת כעת בתקינות תברואתית.
 


התוצאה מדאיגה במיוחד: מסעדת צ'וקה בקניון הזהב: בתחקיר התגלה כי דגים קפואים נשמרו בטמפרטורה גבוהה שעלולה לסכן את המזון ולגרום לריבוי חיידקים, מזון מופשר לרוב הופך לבעייתי ומעורר סיכון לאחר הפשרתו. בביקורת החוזרת באותו הסניף חלק מהליקויים תוקנו אך המפקחת של משרד הבריאות השמידה מוצרים מופשרים נוספים. 
 

צ'וקה בסניף קניון רמלה: העסק לקח לתשומת לבו והמצב התברואתי השתפר מאוד, כך אמרה פקחית של משרד הבריאות שבעיניה מדובר בדוגמה לשאר העסקים. 
 

אצה במודיעין: כבר בביקורת הראשונה התגלה כי 3 אנשים עברו הרעלת מזון לאחר שאכלו בסניף. אפשר לשער כי תחלואת הסועדים נובעת ממשלוחים מוכנים ששוהים בטמפרטורה גבוהה מדי לעומת התקן המותר. בסניף זה, למרות שבבדיקה החוזרת הליקויים תוקנו וייושמו, בעלי הסניף החליטו לסגור את הסניף.

מפקחת במשרד הבריאות סיכמה ואמרה כי דיווחי תחלואה רחבים מגיעים מאכילת סושי בעקבות מוצר סופי שאינו עומד בתקנים והמליצה בחום לתת יותר דגשים על ניקיון.

תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כותרת מפוצצת על ארבע סושיות? נו באמת (ל"ת)
    אבי 05/2022/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור