רכב

אגד מסתבכת: הזכייה בפרויקט הרכבת הקלה מעורר סערה

מחלוקת סביב מכרז הרכבת הקלה כאשר אלקטרה אפיקים הצטרפה לקרב המשפטי נגד זכיית אגד בפרויקט. דן מאשימה את הוועדה בהכשרה בדיעבד של הצעת אגד שהתבססה על תמריצים חיצוניים בניגוד לכללי המכרז המקוריים
מערכת ice |  1
אגד (צילום shutterstock)
סערה פורצת סביב מכרז הפעלת הרכבת הקלה בתל אביב בקווים הירוק והסגול, כאשר אלקטרה אפיקים הצטרפה לקרב המשפטי נגד זכיית אגד בפרויקט המיליארדים. על פי פרסום של כלכליסט בפנייה חריפה לנתיבי תחבורה עירוניים, החברה טוענת כי הצעת אגד הזוכה הוגשה בניגוד לתנאי המכרז הבסיסיים ודורשת פסילתה, תוך הטענה שאילו הייתה מקבלת יחס שוויוני דומה לזה שקיבלו המתחרות האחרות, היא הייתה מציעה מחיר תחרותי יותר שהיה מוביל לזכייתה.
בכך כאמור אלקטרה מצטרפת בכך לחברת דן, שכבר הגישה עתירה מנהלית נגד ההחלטה, והשתיים יחד יוצרות חזית מאוחדת נגד התוצאה הרשמית של המכרז המרכזי הזה. הסכסוך מתעמק בטענות טכניות מורכבות על אופן ניהול המכרז, כאשר דן מאשימה את הוועדה בהכשרה בדיעבד של הצעת אגד שהתבססה על תמריצים חיצוניים בניגוד לכללי המכרז המקוריים - בניגוד לדרישה שהצעות המחיר יתבססו אך ורק על עלות ההפעלה.

בינתיים קיסטון, קרן השקעה בתשתיות מהמובילות בישראל ובעלת השליטה באגד, הגישה הצעה משופרת לרכישת חלל תקשורת, הכוללת פירעון מלא של שלוש סדרות האג”ח של החברה – ט”ז, י”ז ו־י”ח – בהתאם למפורט בהצעה. 
ההצעה כוללת פירעון חוב במזומן לשלושת הסדרות, והנפקת סדרות אג"ח חדשות שיחליפו את הקיימות. בעלי הסדרה הלא מובטחת ייהנו גם מאגח מובטח בחלקו. לחברה יוזרם הון ותיוותר כרית תפעולית לפעילותה  השוטפת. 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זה כבר לא אגד,
    קינגסטון 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אגד נמכרה בשנת 2022
    סגור