בעולם

אונייה בשירות צים הותקפה בכטב"מים וטבעה: 18 חולצו, דרמה בלב הים

כלי השיט שהפליג מישראל ספג פגיעה ישירה של שלושה כלי שיט בלתי מאוישים מול חופי בולגריה ושקע למצולות. 18 אנשי הצוות חולצו בשלום, במקביל לחשש כבד מזיהום סביבתי
ספינת משא צים (צילום צים)
אירוע ביטחוני חריג בזירה הימית: אוניית המכולות CONTSHIP JET, שפעלה במסגרת קו סחר של חברת הספנות הישראלית צים, שקעה למצולות הים השחור בעקבות מתקפה משולבת ומדויקת של שלושה כלי שיט בלתי מאוישים.
כלי השיט יצא לדרכו מנמל המפרץ בחיפה, לאחר שעגן קודם לכן גם בנמל אשדוד, כשהוא מיועד לפרוק את מטענו בנמל קונסטנצה שברומניה. הפגיעה הסבה נזק כבד למבנה האונייה, עוררה דליקה נרחבת והובילה לנטייה חדה על צדה, עד לטביעתה המלאה בשעות הלילה.
התקיפה בוצעה במרחק של כ-17 מיילים ימיים מזרחית לכף קליאקרה, בתוך שטחי האזור הכלכלי הבלעדי של בולגריה. על אף שמטוס סיור ימי של חיל האוויר הצרפתי זיהה מבעוד מועד את האיום והעביר התרעה לקברניט, ניסיונות התמרון ההגנתיים לא הועילו אל מול הכלים התוקפים.
עם קבלת הדיווח, הזניק חיל הים הבולגרי שלוש ספינות חילוץ בליווי כוחות משמר הגבול הימי. עשרה אנשי צוות הספיקו לרדת לאסדת הצלה ושמונה נוספים חולצו ישירות מהספינה הטובעת; כל 18 הימאים - 14 מתוכם אזרחי הפיליפינים וארבעה מאוקראינה - פונו ללא פגע לבדיקות רפואיות בנמל ורנה.
האונייה, הנושאת דגל ליבריה ונמצאת בניהול גורמי ספנות מיוון, שירתה בקו ה-Levant-Black Sea Express המחבר בין נמלי ישראל לאגן הים השחור. בבטנה הובלו 421 מכולות, שחלקן נשמטו לים, ובהן סחורות מגוונות, מוצרי מזון וחומרי גלם לצד מטענים מסוכנים: סוללות ליתיום-יון, נוזלים דליקים ותרכובות כימיות שונות. בעקבות כך, פתחו הרשויות המקומיות בניטור סביבתי רציף מחשש לדליפה מסוכנת, אף שבשלב זה טרם זוהתה פגיעה אקולוגית.
התקרית התרחשה בעיתוי רגיש במיוחד, בדיוק כאשר שרי ההגנה של בולגריה, רומניה וטורקיה - כולן חברות בברית נאט"ו - נועדו בסופיה לדיון חירום על ביטחון נתיבי הסחר. המשתתפים גינו בתוקף את הפגיעה בשיט האזרחי והסכימו להדק את שיתוף המודיעין ואת מערכות ההתרעה המשותפות. מדובר בחוליה נוספת בשרשרת תקיפות נגד ספינות מסחר באזור בשבועות האחרונים, שגבו מחיר כבד של עשרות הרוגים ונעדרים, על רקע עימות שבו קייב מאשימה את מוסקבה באחריות, בעוד הקרמלין מתנער ממעורבות.
 
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה