רכב

מהפכה ברכבת ישראל: זה השדרוג ממנו תיהנו החל מהיום

לוח זמנים חדש, רכבות ארוכות יותר והרחבת הפעילות בפריפריה: החל מהערב תתווסף מדי יום קיבולת של מעל 40 אלף מקומות ישיבה בכל רחבי הארץ
מערכת ice | 
רכבת ישראל (צילום shutterstock)
בשורה לנוסעים ברכבת ישראל החל מהערב (מוצ"ש): משרד התחבורה ורכבת ישראל משיקים לוח זמנים חדש ומשודרג, הכולל הרחבה נרחבת של השירות בכל הארץ. השינוי יביא עימו תוספת של מעל 40 אלף מקומות ישיבה מדי יום.
לוח הזמנים החדש כולל הארכת רכבות והוספת קרונות בקווים מרכזיים, שילוב רכבות חשמליות חדישות ורבות קיבולת, והרחבת שעות הפעילות בתחנות רבות, בדגש על הדרום והצפון. המהלך משתלב במדיניות משרד התחבורה להגדלת היצע התחבורה הציבורית, שיפור רמת השירות וחיזוק הקישוריות בין מרכזי התעסוקה, הפריפריה והמרחבים המטרופוליניים, כחלק מחזון מחברים את ישראל.
רכבת ארוכה עם 12 קרונות (צילום טל הפקות וידאו)
במסגרת לוח הזמנים החדש יוארכו שעות הפעילות בתחנות באר שבע בקו הנגב המערבי, עם תוספת של כ-4,000 מקומות ישיבה מדי יום. עם סיום עבודות החשמול בין אופקים לבאר שבע, תוארך הפעילות בימים ראשון עד חמישי עד חצות, בימי שישי עד השעה 15:00, ויחודש השירות במוצאי שבת.
בנוסף, ישולבו לראשונה רכבות חשמליות חדישות מתוצרת סימנס בקו טבעת השרון והנגב המערבי. בקו נתניה–רחובות יוארכו הרכבות מ-6 ל-12 קרונות, תוספת של כ-8,000 מקומות ישיבה מדי יום. בקו כרמיאל–באר שבע יוארכו הרכבות ל-9 קרונות, עם תוספת של כ-3,240 מקומות ישיבה, ובקו נהריה–נתב"ג–מודיעין יתווספו 13,140 מקומות ישיבה מדי יום בשעות השיא. גם בקו נהריה–באר שבע תתווסף קיבולת של כ-3,240 מושבים, ובקווים בית שאן–עתלית וכרמיאל–חיפה יופעלו רכבות דו-קומתיות, עם תוספת של מעל 10,000 מקומות ישיבה מדי יום.
ברכבת ישראל מדגישים כי כחלק מהשקת לוח הזמנים החדש יחולו גם שינויים בשעות היציאה של חלק מהרכבות, וכן התאמות בשעות הפעילות במוצאי שבת בהתאם לזמני יציאת השבת. הציבור מתבקש להתעדכן בפרטים המלאים באתר רכבת ישראל, ביישומון הרשמי או במוקד השירות בטלפון *5770.
שנת 2025 הסתיימה עם שיא של כ-72 מיליון נסיעות ברכבת. ברכבת ישראל מציינים כי הגידול בביקוש הוא תוצאה של מהלכים רחבי היקף שבוצעו בשנים האחרונות, בהם רכש רכבות וקרונות חדשים, האצת החישמול, הארכת רכבות ושילוב רכבות חשמליות מתקדמות, המסוגלות להסיע עד כ-2,000 נוסעים.
 

שרת התחבורה מירי רגב מסרה כי הרחבת השירות הרכבתי, המאפשרת הוספת כעשרה מיליון מושבים בשנה, מהווה נדבך נוסף ביישום מדיניות המשרד לחיזוק התחבורה הציבורית בישראל. לדבריה, המשרד ימשיך להשקיע בהארכת רכבות, בהכנסת צי מתקדם ובשיפור הקישוריות בין הפריפריה למרכז.
גם מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, ציין כי לוח הזמנים החדש הוא תוצאה של עבודה מקצועית ארוכת טווח, הכוללת שילוב רכבות חשמליות מתקדמות והרחבת השירות בפריפריה. יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל, משה שמעוני, ומנכ"ל הרכבת בפועל, אבי אלמליח, הוסיפו כי החברה כבר נערכת לגידול הצפוי במספר הנוסעים, תוך המשך פיתוח התשתיות ושדרוג חוויית הנסיעה בכלל הקווים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה