קריירה ולימודים
טראמפ נגד אוניברסיטת קולומביה: הטיל עליה קנס בסך מיליארד דולר
נשיא ארצות הברית דורש מאוניברסיטת קליפורניה סכום חסר תקדים של מיליארד דולר בשל האשמות אנטישמיות, רק בשבוע שעבר הטיל על האוניברסיטה היוקרתית סנקציה עם הקפאת מימון מחקרי פדרלי בשווי של חצי מיליארד דולר
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מפנה את שוב חיצי האנטישמיות אל אוניברסיטת קליפורניה היוקרתית ודורש ממנה דרך הממשל הפדרלי לשלם קנס של מיליארד דולר בגין האשמות אנטישמיות. מדובר בפעם השנייה השבוע שהנשיא האמריקאי מטיל סנקציה על האוניברסיטה לאחר שהוקפא מימון מחקרי פדרלי בהיקף של יותר מחצי מיליארד דולר.
לפי דיווח של ה"לוס אנג'לס טיימס" טראמפ מסכים לשחרר המימון המחקרי פדרלי תמורת תשלום הקנס של מיליארד דולר. דרישה זו מגיעה יממה בלבד לאחר שמושל קליפורניה גווין ניוסום הודיע כי אוניברסיטת קליפורניה "לא תעמוד על הברכיים" כדי להשתחוות בפני טראמפ דבר שעשוי להצביע על התנגשות אפשרית בין הצדדים. ניוסום מוגדר כמושל הדמוקרטי הכי ביקורתי כלפי טראמפ והודיע כי קליפרוניה לא תהיה כמו קולומביה ויל שהגיעו להסכמים עם הנשיא.
עוד ב-
כזכור, המאבק בין אוניברסיטת קליפרוניה לממשל האמריקאי הגיע לאחר סדרת מחאות פרו פלסטיניות שהתקיימו בקמפוס של האוניברסיטה היוקרתית וכללו ביטויים אנטישמים כלפי הסטודנטים היהודים. לטענת הנשיא הנהלת האוניברסיטה לא נקטה בצעדים למען הגנה על היהודים ולמניעת הפגנות אלה בעתיד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



