קריירה ולימודים

מענקים לישראלים באוקראינה: אלו ההטבות של החברות

על רקע המלחמה באירופה, החברות הישראליות מעניקות סיוע לעובדים שנתקעו באוקראינה, וגם חברות בארץ נרתמות עבור אלפי האזרחים הישראלים במדינה: מענקים של אלפי דולרים, שיחות חינם מהנייד, ותרומה של מכשירים טכנולוגיים | כל הפרטים
סיוע לעובדים באוקראינה (צילום pixabay, יוטיוב/ MSNBC, The Independent)
אלפי ישראלים עדיין תקועים בקייב, וגם חברות ישראליות רבות מנסות להציל את העובדים רגע לפני הפלישה הרוסית, ובינתיים יוצאות מגדרן עבור העובדים הרבים שלהם. 
ישראלים רבים נמצאים באוקראינה תחת אש המלחמה של פוטין, אחרי שלא עלו על טיסות החירום שהופעלו בשבועיים האחרונים מהמדינה. מדובר בהיקף של כ-8,000 ישראלים, חלקם מנסים כעת למצוא את דרכם החוצה מהמדינה, לאור תקיפת רוסיה שהחלה הבוקר.

חברת נטורל אינטליג'נס, מובילה עולמית בפיתוח פלטפורמות טכנולוגיות המפשטות תהליכי קבלת החלטות צרכניות, הודיעה לצוותי הפיתוח שלה הממוקמים באוקראינה על חלוקת מענקי חירום. במסגרת התמיכה תעניק לעובדים באוקראינה ומשפחותיהם מענק בסך 3,000 דולרים שישמש אותם ליציאה מחוץ לגבולות המדינה.  
גם חברת הסטארטאפ אופטימוב החליטה להעניק סיוע מיוחד לכל אחד מעובדיה באוקראינה שמעוניין לצאת מהמדינה על רקע סכנת המלחמה. אופטימוב מעסיקה עשרים עובדים ברחבי אוקראינה, רובם בתפקידי פיתוח, ושמונה מהם כבר נעזרו בסיוע כדי להתפנות למדינות אחרות באירופה עד שהמצב יירגע. בין המדינות שכמה מהעובדות והעובדים כבר יצאו אליהן נמצאות פולין, סלובקיה ובולגריה.
שירלי אברני, מנהלת ה-HR של אופטימוב, מסרה שהחברה בחנה מספר חלופות לסייע לעובדיה באוקראינה והחליטה על מתן מענק שמאפשר לעובדים ולמשפחותיהם לצאת מהמדינה ליעדים שונים. חלק מהעובדים כבר בחרו להשתמש במענק, עזבו את אוקראינה ומצאו מקלט במדינות אחרות באירופה, בעוד אחרים ממתינים להתפתחויות.
חברת גרופ 107 הישראלית נערכת לשעת חירום ומאפשרת לעובדיה באוקראינה לעבור יחד עם משפחותיהם לפולין.
 
הסטארטאפ הישראלי TytoCare סיפק באמצעות קרן יוניצף של האו"ם למען הילדים 50 מכשירים טכנולוגיים מתקדמים שיאפשרו לילדים במזרח אוקראינה להיבדק במקרה הצורך מרחוק על ידי רופאים ולהיות במעקב רפואי צמוד של אחיות.
המכשירים הועברו לעשרה מרכזים רפואיים במזרח אוקראינה שמקצים אותם לילדים שנמצאים במצב רפואי שדורש מעקב צמוד, בדגש על כאלה שמתגוררים בישובים מרוחקים ומבודדים. בעזרת הטכנולוגיה הישראלית יחסך מהילדים הצורך להתאשפז תוך ניתוק ממשפחותיהם וחבריהם והם יוכלו להמשיך לגור בביתם. לפיזור המכשירים חשיבות רבה במקרה שהמצב באזור יחמיר ודרכים יחסמו לנסיעות.
חברת הסלולר HOT mobile מעניקה ללקוחותיה השוהים במדינה חבילה של 2 ג'יגה לגלישה בחו"ל ו-50 דקות שיחה לישראל ו/או דקות שיחה נכנסות מישראל - ללא עלות
השירות יופעל באופן אוטומטי וללא צורך בפנייה למוקד.
בעקבות המצב הביטחוני באוקראינה ועל מנת לשמור על הקשר עם קרובים ויקירים, תעניק 014 של בזק בינלאומי לכלל לקוחותיה 30 דקות שיחה ללא תשלום לטלפונים ניידים ונייחים באוקראינה. כדי לקבל את ההטבה יש להירשם דרך מוקד החברה בטלפון: 5014*.
פרטנר מחבקת את לקוחותיה השוהים באוקראינה ומעניקה להם, ללא עלות, הטבה הכוללת 2 ג'יגה גלישה בחו"ל, 50 דקות שיחה נכנסות או יוצאות לישראל ולשאר היעדים בעולם ו-20 הודעות SMS. ההטבה תופעל באופן אוטומטי ללא צורך בפנייה מצד הלקוח.
בנוסף, פרטנר תעניק, ללא עלות, לכלל לקוחות הסלולר והטלפוניה הקווית שלה בישראל, הטבה הכוללת 100 דקות שיחה למספרים נייחים ו/או ניידים באוקראינה. את ההטבה ניתן יהיה לקבל החל ממחר דרך מוקד שירות הלקוחות של החברה.
 
חברת אימפרבה (imperva) מעסיקה 33 עובדים מאוקראינה, ואיתם הם נמצאים בקשר יומיומי. כולם קיבלו מטעם החברה מענק בסך 1,000 דולר למחייה. יתר על כן, באימפרבה מפעילים עבורם ועבור בני משפחותיהם שירות של מערך תמיכה רגשי, על מנת להתמודד עם הלחץ ולקבל עזרה בסיוע נפשי. כמו כן, לכלל העובדים ניתנה אפשרות לרילוקיישן כשהחברה מממנת את עלויות המעבר.
חברת  OpenWeb שמייצרת שיח בריא בשולי הכתבות ומנסה להילחם באלימות ברשת, מספקת לעובדים בקייב שירותי ייעוץ פסיכולוגי, ולמספר עובדיה שהחליטו לעזוב את קייב, סיפקה טיסות ומלון לאן שהחליטו לנסוע. במקרה ולעובדים חסמו את האפשרות למשוך כסף או לגשת לכרטיס האשראי- החברה סיפקה כרטיס אשראי מטעמה לכל הצריכים של העובד.
בנוסף: החברה מאפשרת לעובדיה בקייב לקחת כמה ימי חופש שהם צריכים ובמידה וירצו- יעזרו להם במה שניתן כדי שיוכלו להגיע לישראל או לכל מקום אחר אשר יבחרו.
חברת Bizzabo שמפתחת פלטפורה לניהול ושיווק כנסים ואירועים דיגיטליים, מעסיקה כ-80 עובדים בקייב. החברה העבירה תמיכה של כמה אלפי שקלים לכל עובד על מנת לעזור לו להתנייד מערבה. בנוס, רכשה ביזאבו חבילות אינטרנט סלולרית כדי להקל על העובדים ואף השכירה משרד בלביב למקרה ויעדיפו להגיע לעבוד משם. מעל ל20 עובדים של החברה כבר עזבו את קייב עוד לפני תחילת הלחימה. 
בחברת WalkMe שפיתחה פלטפורמה שנועדה להדריך ולנווט משתמשים על גבי מערכות שונות בארגון בו הם עובדים, נפתח לפני מספר חודשים סניף בקייב המכיל 45 עובדים תחת מחלקת הפיתוח של החברה.  החברה הנחתה את העובדים לא להגיע למשרד על מנת להקדיש את זמנם לדאגת המשפחה. אחד מחששותיהם של העובדים נוגע להגבלות בכרטיסי האשראי ובבנקים אשר מגבילים משיכת כסף מזומן. לכן, ווקמי הקדימה את משכורות פברואר במטרה שעובדיה יספיקו למשוך כסף ללא בעיה.  מנהלי החברה בקשר רציף עם העובדים ומנסים לתת מענה לכל בעיה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה