כסף וצרכנות
האמת מאחורי טרנד הטיקטוק שיוצא נגד ארה"ב
טרנד חדש בטיקטוק מגיע מסין ובו המוני סרטונים הקוראים לרכוש מותגי אופנה יוקרתיים ישירות מהם, ובכך לחסוך מאות דולרים. האם יש אמת בסרטונים?

מלחמת הסחר בין סין לארצות הברית מגיעה לרשתות החברתיות: בשבוע האחרון פורסמו סרטונים ב-TikTok ע"י בעלי מפעלים לייצור בגדים ומותגי אופנה בסין, המזמינים את הציבור הרחב לרכוש את המוצרים ישירות דרכם במחירים נמוכים. בין המותגים המוצעים בסרטונים הללו ניתן למצוא מכנסי לולולמון ב5 דולר, נעלי נייקי ב10 דולר וסנדלי בירקנשטוק ב10 דולר.
@luunasourcingchina Suppliers behind Lululemon!!! #sourcingtips #sourcingagent #yiwuagent #yiwuminigoods #yiwumarkets #Lunasourcingchina #chinasource #lululemon #lululemonaddict #alols #yoga #yogawear #activewear #fashion #leggings #factory#chinashipping #wholesale#shoefactory #leggingfactory #alibaba #directfactory ♬ original sound - Lunasourcingchina
למרות הטענות בסרטונים על כך שהמותגים מיוצרים בסין, באתר החדשות "ניוזוויק" מסבירים שהרגולציות בארצות הברית מקשות על אפשרות זו. ע"פ החוק האמריקני, רק מוצרים שמקור כל רכיביהם ותהליכי הייצור שלהם בארצות הברית יכולים לשאת את התווית "Made in USA", תווית אותה נושאים לא מעט מאותם מותגים עליהם מדובר באותם סרטונים.
המסרים המושמעים בסרטונים הם שחברות אמריקאיות גוזלות משרות מהמקומיים בכך שהן משתמשות בסין לייצור מוצריהן. אותם מסרים עוררו תהייה ברחבי הרשת האם מדובר ביוזמה פרטית של בעלי מפעלים המייצרים למותגים בינלאומיים או במהלך פוליטי ממוסד של המשטר.
ע"פ מומחים לדיני אופנה, מותר לייצר חיקויים למותגים- אך לזייפם זו עבירה על החוק. כך למשל תיק בירקין המוצע בחלק מהסרטונים וידוע כמיוצר בצרפת, הוא למעשה זיוף סיני. היות והמשטר הסיני לא אוכף חוקי מסחר בנושא, התופעה מתאפשרת.
עוד ב-
סין היא אחת המדינות המובילות בעולם בייצור פריטי לבוש וטקסטיל. בסין ניתן למצוא טווח רחב של ייצור – החל במותגי אופנה מהירה כמו Shein, ועד ייצור לחברות יוקרה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה