כסף וצרכנות

הראל ויזל מתפנק: בדרך לקבל מענק במיליוני שקלים?

האסיפה הכללית המיוחדת של בעלי המניות, שתכריע האם הבעלים יקבל מענק חריג עבור ''תרומתו החריגה להצלחת החברה ולהשאת תוצאותיה" ב-9 ביוני תחליט אם לסדר לו 4.1 מיליון שקל

מערכת ice | 
הראל ויזל (צילום דימה טליאנסקי, יחצ)
האסיפה של קבוצת פוקס-ויזל, מהחברות המובילות בענף האופנה בישראל תחליט באסיפה הקרובה אם לאשר לבעלים הראל ויזל מענק בגובה 4.1 מיליון שקל. החברה פרסמה אמש (שני) דוח מיידי על כינוס אסיפה כללית מיוחדת שתתקיים ב-9 ביוני 2025. במרכז האסיפה עומדת הצעה להעניק תגמול מיוחד למנכ"ל החברה ולבכירים נוספים מקרב בעלי השליטה, זאת בחריגה ממדיניות התגמול הקיימת.
עבור הראל ויזל, מנכ"ל החברה ומבעלי השליטה בה, מוצע לאשר הקצאה של 44,709 כתבי אופציה לא סחירים, המהווים כ-0.32% מהון המניות של החברה. ההקצאה המוצעת, בשווי של כ-4.1 מיליון שקל, מהווה חריגה ממדיניות התגמול שקבעה תקרת הטבה הונית של 6 מיליון שקל לכל תקופת המדיניות. הנימוק לחריגה הוא "תרומתו החריגה של מר ויזל להצלחת החברה ולהשאת תוצאותיה" וכן השחיקה המשמעותית בתגמול ההוני הקיים.

בנוסף, החברה מבקשת לאשר מענקים מיוחדים וחד-פעמיים בסך 250 אלף שקל לשני בכירים נוספים: אסף ויזל, מנכ"ל רשת פוקס ומבעלי השליטה, ואלעד ורד, משנה בכיר למנכ"ל בתחום הרכש והלוגיסטיקה וחתנו של אברהם פוקס, מבעלי השליטה. המענקים המוצעים יהיו בנוסף למענקים השנתיים להם זכאים השניים בגין שנת 2024.
הבקשה החריגה לתגמול נוסף למנכ"ל מגיעה על רקע מצב בו, לפי הדיווח, כתבי האופציה שהוענקו לו בעבר נמצאים "מחוץ לכסף" או מגלמים שווי הטבה נמוך ביותר, כאשר המנה הראשונה שמומשה גילמה הטבה של כ-536 אלף שקל בלבד. בנוסף צוין כי בשנת 2024 הופחת המענק השנתי למנכ"ל בסך של כ-1.8 מיליון שקל על מנת לעמוד בתקרת התגמול הכוללת.
כאמור האסיפה הכללית המיוחדת של בעלי המניות, שתכריע בנושאים אלה, תתכנס במשרדי החברה בקריית שדה התעופה ביום 9 ביוני 2025. ויזל כמובן אמור לקבל את הכסף ללא התנגדויות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה