כסף וצרכנות
הסוף לחלב המפוקח בישראל: זו הסיבה שאתם משלמים כפול
מלחמה שקטה במקררי הסופרמרקטים בישראל: איך המחלבות מכריחות צרכנים לשלם הרבה יותר על החלב?
תופעה כלכלית מתחכמת וצינית מתפתחת בחודשים האחרונים על מדפי הסופרמרקטים הישראליים, כאשר המחסור הכרוני בחלב בפיקוח מחירים הופך ממקרה יוצא דופן לאסטרטגיה שיטתית.
על פי פרסום בכלכליסט, מה שהיה פעם בעיה זמנית לאחר חגים או תקלות ייצור, הפת למציאות קבועה ומתסכלת: מדפי החלב הרגיל ב-7 שקלים ריקים, בעוד המדפים הסמוכים גדושים בחלב "מועשר", "מיוחד", או "לקפה" במחיר שמגיע עד 12 שקל לליטר - עלייה של עד 70%. המחלבות יצרו בעצם מערכת דו-שכבתית שמאלצת את הצרכנים לרכוש מוצרים יקרים יותר, תוך ניצול פערי הידע ובלבול בעת קנייה. הנפגעים הגדולים ביותר מהמהלך הזה הם דווקא האוכלוסיות הכלכלית החלשות, שעבורן ההפרש של 5 שקל לליטר הוא משמעותי ביותר.
במקביל, כבר יותר מחודש נראה מחסור בחלב קרטון של תנובה במדפים, כך מדווחים גורמים בכירים וגם על הקושי בהשגת כמויות מספקות למדפי רשתות המזון, אך נראה כי פתרונות כבר נמצאים בדרך.
עוד ב-
כפי שפורסם כאן לראשונה לפני כחודש, ברשתות המזון קיים מחסור מתמשך בחלב. גם כעבור חודש, הכמויות עדיין חסרות ואינן מספקות את הביקושים ברשתות הקמעונאות. בתנובה, השחקנית המרכזית בשוק החלב ובמיוחד בתחום מוצרי החלב המפוקחים, לא דווח על תקלה בייצור, אלא על ביקוש גובר שחורג מהכמויות שהחברה מצליחה לספק. על פי החברה, הם פועלים במלוא המרץ על מנת לעמוד בביקושים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.יש פתרון פשוט כל פעם שיש מחסור בחלב לקחת את החלב הכי יקניסים 08/2025/13הגב לתגובה זו0 0ולהכניס לפיקוחסגור
-
1.להתחיל לייבא חלב ואז כל המחלבות ירוצו כמו עכבריםמשה 08/2025/13הגב לתגובה זו4 0להתחיל לייבא חלב ואז כל המחלבות ירוצו כמו עכברים מסוממיםסגור



