כסף וצרכנות

ישראלים טסים פחות ביוקר: ירידה של 18% בהוצאות הקיץ 2025

ראש השנה, זה זמן מצוין לסיכום השנה האחרונה, גם בתעופה. לפי הנתונים של השנה האחרונה, נרשמו עליות ביעדים חדשים, טיסות עם חברות תעופה ישראליות ועוד. כל המידע
ענת סימן טוב | 
טיסות-אילוסטרציה AI (צילום shutterstock)
הקיץ האחרון היה קיץ שונה מקודמיו. בעקבות התקיפה באיראן שאירעה בחודש יוני האחרון, חברות תעופה רבות זרות ביטלו את הגעתן לארץ, ורובן החלו לחזור בטפטופים במהלך חדש אוגוסט.
מה שהביא להמון ביטולי טיסות. חלק מהישראלים כירטסו מחדש עם חברות שכן טסו, וחלק העדיפו לוותר על החופשה בחו"ל או לדחות אותה למועד אחר.
חברת ביטוח ביטול הטיסה "טריפ גרנטי" סיכמה את מגמות הקיץ של 2025 על סמך נתוני אלפי מבוטחים, וחושפת תמונה עדכנית של הרגלי הנסיעה של הישראלים.
לפי הנתונים, נרשמה עלייה של 14% בהזמנות לתאילנד לעומת קיץ 2024, מה שמעיד על התחזקות היעד הפופולרי בקרב המטיילים הישראלים. במקביל, נרשמה ירידה של 18% בסכום ההזמנה הממוצע, מה שמצביע על מגמה ברורה של חיפוש אחר חופשות זולות יותר.
עוד עולה מהדו"ח כי' נתח השוק של חברות התעופה הישראליות עלה ב־17%, ככל הנראה בזכות העדפה של נוסעים לטיסות עם חברות מקומיות בתקופה של חוסר ודאות ביטחונית וכלכלית.
 
למרות הדיווחים בעולם על עלייה באנטישמיות, הישראלים לא מוותרים על יעדים כמו ספרד, צרפת, אנגליה וארצות הברית ולא נרשמה בהם ירידה בהזמנות או עלייה בביטולים.
בגזרת ביטוחי ביטול הטיסה, נרשמה עלייה של כ־19% בהזמנת ביטוחים בין השנים 2024 ל־2025, מגמה שמתחזקת ככל שהמצב הביטחוני נותר מתוח. ביולי 2025 לבדו נרשמה עלייה של 50% בשכיחות התביעות לעומת יולי 2024, נתון שטריפ גרנטי קושרת ישירות להשפעת המלחמה מול איראן.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה