קריפטו

מהפכת הקריפטו ב-2026 יוצאת לדרך: הצעד הדרמטי של הנשיא

אחרי שנים של חוסר בהירות רגולטורית ומסרים מנוגדים, נשיא המדינה חתם על צו נשיאותי חדש שמסדיר את שוק הנכסים הדיגיטליים ומקים גוף פיקוח מיוחד בבנק המרכזי
קריפטו (צילום shutterstock)
נשיא ניגריה, בולה טינובו, חתם במהלך 2026 על צו נשיאותי חדש שנועד להסדיר את תחום הכלכלה הדיגיטלית במדינה וליצור מסגרת אחידה לפיקוח על שוק הקריפטו. המהלך מגיע לאחר שנים של חוסר בהירות רגולטורית, שבהן גופים שונים במדינה העבירו מסרים מנוגדים בנוגע לנכסים דיגיטליים.
נכסים וירטואליים, בהם מטבעות כמו ביטקוין ואת'ר, מטבעות יציבים וניירות ערך מבוססי בלוקצ'יין, הפכו בשנים האחרונות לכלי משמעותי להעברות כספים, תשלומים ומסחר בינלאומי. עם זאת, השימוש הגובר בהם העלה גם חששות בנוגע להלבנת הון, פעילות בלתי חוקית ופגיעה ביציבות המטבע המקומי, הנאירה.
במסגרת הצו הוקם גוף חדש בשם "המועצה לנכסים וירטואליים", וכן משרד ייעודי בבנק המרכזי של ניגריה. המטרה היא ליצור שיתוף פעולה בין הרגולטורים, להגדיר מחדש את תחומי האחריות ולבנות מערכת דיווח ופיקוח מתקדמת.
לפי מומחים בתחום, המהלך עשוי לשפר את השקיפות ולהעניק ודאות למשקיעים ולעסקים, אך הוא אינו פותר את כל הבעיות. בין האתגרים שנותרו נמצאים הפיקוח על בורסות מבוזרות, השימוש הגובר במטבעות יציבים מבוססי דולר והצורך בשיתוף פעולה בינלאומי מול שוק קריפטו חוצה גבולות.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה